Το βράδυ της Τρίτης 26 Μαρτίου ή το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου θα κατατεθεί η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Το οικονομικό επιτελείο δεν θέλει να χάσει το Eurogroup της 5ης Απριλίου

Την είδηση επιβεβαιώνουν πηγές από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κατατεθεί εκτάκτως, είτε το βράδυ της Τρίτης 26 Μαρτίου είτε το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου η τροπολογία που αφορά τo πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους τραπεζικούς πλειστηριασμούς.

Τη συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσαν πηγές από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίαζε το απόγευμα της Τρίτης.

Οι λόγοι για το έκτακτο της διαδικασίας φαίνεται πως είναι ότι το οικονομικό επιτελείο δεν επιθυμεί να χάσει και την προθεσμία του κρίσιμου Eurogroup της 5η Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως στο  Euroworking group της 25ης Μαρτίου, οι ευρωπαίοι εταίροι είχαν μια σχετική ενημέρωση από τις διπραγματεύσεις που αφορούν το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Όμως η ελληνική πλευρά τόνισε στους εκπροσώπους των υπουργών Οικονομικών της Ένωσης πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καταληκτική συμφωνία και έτσι δεν υπήρξε γνωμοδότηση για την πορεία της δεύτερη αξιολόγησης της χώρας μας.

Το Euroworking group αρκέστηκε στο να υπογραμμίσει τη σημασία του επόμενου Eurogroup και ζήτησε μια γρήγορη λύση στο πρόβλημα.

(Με πληροφορίες από news247.gr)