Το ψάρι κυπρίνος ή αλλίως γριβάδι είναι ψάρι του γλυκού νερού με λιπαρή σάρκα. Ανήκει στην οικογένεια των κυπρινίδων, μια μεγάλη ομάδα ψαριών με καταγωγή από την Ασία και την Ευρώπη.

Φυσικά και εμφανίζεται και στην Ελλάδα. Απόδειξη ο παρακάτω ψαράς που δεν έβγαλε έναν συνηθισμένο κυπρίνο, αλλά έναν κυπρίνο – γίγα βάρους 24.3 κιλών.

«Με αυτό το υποβρύχιο των 24.3 κιλών κατέρριψα το ατομικό μου ρεκόρ μετά από 2.5 χρόνια! Το συγκεκριμένο αποτελεί πιθανότατα και ρεκόρ λίμνης Πολυφύτου.

Τα συναισθήματα πολλά αλλά αυτά που επικρατούν είναι χαρά και δικαίωση. Δικαίωση ενός αγώνα υπομονής και επιμονής, ψάχνοντας ψάρια ‘τρόπαια’ σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ανεξαρτήτως καιρού, μήνα, ημέρας, υποχρεώσεων, χρημάτων, παρέας κλπ», είπε.

Μεγάλη η χαρά του ψαρά

«Χαρά που υπάρχουν ακόμα τέτοια κήτη στις εξαιρετικά ταλαιπωρημένες λίμνες μας και κατάφερα να πιάσω ένα σαν κι αυτό, να το βγάλω στην στεριά, να το σηκώσω στα χέρια μου και να φωτογραφηθώ μαζί του!

Ευχαριστώ την οικογένειά μου για την στήριξη και την πίστη τους σε μένα και κυρίως την σύζυγό μου Γιάννα για την ανεξάντλητη υπομονή και κατανόηση που δείχνει τόσα χρόνια ώστε να κάνω το αγαπημένο μου χόμπι, το Carp Fishing» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε την φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο kozanilife.gr: 

Πηγή : in.gr