Αλήθεια , με τι κριτήρια θα ψηφίσεις αυτή τη φορά; 

Θα ήθελα να μάθω πολύ την πρώτη σου σκέψη.

 

Άτυπα έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές , από την πρώτη στιγμή ,μάλιστα, που ήρθε η τροπολογία στον “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1”!
Εδώ λοιπόν γεννάται και το εξής ερώτημα ! Με ποια κριτήρια θα πας στην κάλπη …
Ας ξεκινήσουμε και ας προσπαθήσουμε να δώσουμε απάντηση στο παραπάνω ερώτημα με δεδομένο ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια …
Συνήθως πας στην κάλπη με το συναίσθημα και εκείνο τον κρυφό πόθο , εμένα θα μου την κάνει την χάρη , δηλαδή το ρουσφέτι !
Γιατί άραγε ;;;
Επειδή είναι καλό παιδί , έχουμε πιει και έναν καφέ παραπάνω εεε και άμα θέλω να καθαρίσω το ρέμα ή να μεταφέρω τον κάδο που είναι στην πόρτα μου μπροστά ή να ρίξουμε κ λίγη ψυχρή άσφαλτο σε εκείνο το δρόμο που οδηγεί στο χωραφάκι δεν θα μου πει όχι … Θα μου την κάνει την … εξυπηρέτηση .Άλλωστε Το είπαμε και στο κόμμα -καφενείο ! Να το στηρίξουμε το παιδί .

Και εδώ είναι αγαπητέ ψηφοφόρε που μόλις υπέπεσες

στο « προπατορικό αμάρτημα» !

Ψηφίζεις με βάση τι θα εξυπηρετήσει εσένα & όχι το σύνολο . Λειτουργείς εγωιστικά και πολλές φορές υποκινούμενος . Δεν βάζεις τις πράξεις κάτω ,δηλαδή σε αυτά που έχουν γίνει και έχεις ζήσει , δεν κάνεις « ταμείο» .
Δυστυχώς βολεύεσαι στα ψεύτικα , τα λόγια τα μεγάλα ,γιατί πολύ απλά ακούς αυτά που θες να ακούσεις και όχι την αλήθεια . Η αλήθεια πάντα σε έφερνε ενώπιον των ευθυνών σου και ξέρεις ότι έχεις ευθύνες . Έτσι αποφεύγεις την αλήθεια και ακούς ότι σου είναι βελούδινο στα αυτιά !
Το έπιασες το νόημα σε μερικές αράδες, το νιώθω ! Επομένως , θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσουμε περαιτέρω .
Πώς θα πας λοιπόν να ψηφίσεις αυτή τη φορά ;
Κάνε την έκπληξη !
Ωστόσο , να μια πρώτη πρόταση πριν περάσεις στο … “εκεί στο μπλε καμαράκι με την κουρτίνα κυρία μου”…  Ναι ,ναι στο παραβάν!
Σκέψου τι έκαναν οι προηγούμενοι , πόσα κάνουν και πόσα δεν έκαναν οι νυν, αλλά τι μπορούν – αλήθεια – να κάνουν οι επόμενοι .
Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, να πας στην κάλπη και όχι με τα άσπρα , κόκκινα , κίτρινα , μπλε … καραβάκια στο Αιγαίο δεν με παίρνετε καλέ;
Έχω καταλήξει όμως στο εξής συμπέρασμα .
Έχει περάσει από γενιά σε γενιά ψηφοφόρε , στο DNA μας, να θέλουμε μπάρμπα στην Κορώνη ,γιατί έτσι γίνεται , έτσι κάνουμε χρόνια τώρα , έτσι πρέπει , λες .
Τότε όμως , όχι απλά έχεις « δαγκώσει» το μήλο.
Σου έχει κάτσει στον λαιμό & μετά … στο σβέρκο !