Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, το συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας και ο Παγκερκυραϊκός Σύνδεσμος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους του νησιού μας, στους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών, να συμμετέχουν μαζικά στο

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΔΙΩΡΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ της γέφυρας στη Μεσογγή που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 21/7/2018 από τις 7.00 – 9.00 μμ

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο! Τα ΜΑΤ και η ΟΠΚΕ περιφρουρούν τον επικίνδυνο για την υγεία των οικογενειών μας ΧΥΤΑ/Υ στη Λευκίμμη, δίνοντας με την παρουσία τους αφορμές για δημιουργία επεισοδίων κάθε τρεις και λίγο!

Το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμπλονίου πέρασε το χθεσινό βράδυ στην Αστυνομία γιατί διαμαρτύρεται για τη δημιουργία και νέας χωματερής στην περιοχή τους, μια περιοχή που ΟΛΟΙ επιβεβαιώνουν ότι είναι εδώ και καιρό υπερκορεσμένη!

Τα σκουπίδια – ειδικά στη Βόρεια Κέρκυρα – ξαναγίνονται βουνά στους δρόμους!

Η αποκομιδή των σκουπιδιών έχει ήδη παραδοθεί στο μεγαλύτερο μέρος της σε ιδιώτες, φορτώνοντας τα βάρη ξανά στις πλάτες των εργαζομένων, του λαού μας.

Οι αποφάσεις για όλα τα παραπάνω, στη δεδομένη χρονική στιγμή, βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλους τους υπόλοιπους κρίκους του αστικού κράτους όπως αυτοί αποτυπώνονται στους συγκεκριμένους συσχετισμούς στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κερκυραίων, δηλαδή τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ που συνυπέγραψαν τα πάντα!

Όλοι εκείνοι οι όψιμοι διαμαρτυρόμενοι (π.χ. οι κ.κ. Λαφαζάνης – Σαμοΐλης της ΛΑΕ ή οι παραιτούμενοι από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ή δημοτικές καρέκλες και πάει λέγοντας), θέλουν ξανά να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, να μας πείσουν ότι «δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν», όταν με μαθηματική ακρίβεια, η πολιτική που στηρίζει την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, οδηγεί σε παραπέρα υποβάθμιση τη ζωή των λαϊκών οικογενειών ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ!

ΚΑΙ ήξεραν ΚΑΙ ξέρουν!

Με τις μεγαλοστομίες τους ακόμα και τούτη τη στιγμή, δεν θέλουν απλά να σώσουν το τομάρι τους, αλλά και την πολιτική που γεννά όλα τα αντιλαϊκά μέτρα – ακόμα και τα κατασταλτικά. Στους μεγαλοεπιχειρηματίες κάθε κλάδου κάνουν τεμενάδες, πράγμα που τα ταξικά σωματεία γνωρίζουν καλά, μιας και τους έχουν απέναντι, μαζί ή παράλληλα με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, σε μια σειρά χώρους και κλάδους, κάνοντας το λαγό για την εργοδοσία.

Δεν είναι άμοιροι ευθυνών καμία από τις πολιτικές – συνδικαλιστικές δυνάμεις που, πίνοντας νερό στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης των πολυεθνικών, ψάχνουν στα «επιμέρους» να εντοπίσουν το πρόβλημα, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική που γεννά φτώχεια, υποβάθμιση, ανεργία, σκουπιδαριό μέσα στα σπίτια μας, αμορφωσιά για τα παιδιά μας, αλλά και πολέμους, προσφυγιά!

Έχουν ευθύνη όλοι εκείνοι, που με την ταμπέλα του «ακομμάτιστου» και «δημοκρατικού», σβήνουν τις ταξικές διαχωριστικές γραμμές, καλώντας σε συμπόρευση εκμεταλλευτές και εκμεταλλευομένους, τάχα για το ΚΟΙΝΟ καλό!

Το πόσο ΚΟΙΝΟ μπορεί να είναι ένα τέτοιο «καλό», το γνωρίζουν οι εμποροϋπάλληλοι που καλούνται να δουλέψουν 7 μέρες την εβδομάδα! Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που λιώνουν από την εντατικοποίηση! Οι φτωχοί αγρότες που βλέπουν την τιμή του λαδιού να κατρακυλά! Οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες που το «θαύμα του τουρισμού» μεταφράζεται σε περισσότερους φόρους, πλειστηριασμούς, αδυναμία να συντηρήσουν επιχείρηση και οικογένεια! Αυτές οι λογικές «ταΐζουν» τους εγκληματίες της φασιστικής ΧΑ όπως έγινε και στις πλατείες των αγανακτισμένων!

Ο αποκλεισμός στη Μεσογγή το Σάββατο, έχει συμβολικό και προειδοποιητικό χαρακτήρα. Δεν θα μείνουμε εκεί. ΑΝ δεν φύγουν ΤΩΡΑ οι δυνάμεις καταστολής από τη Λευκίμμη και όλο το νησί, το επόμενο ραντεβού θα είναι στο αεροδρόμιο, το λιμάνι και όπου αλλού χρειαστεί.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΔΙΩΡΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ της γέφυρας στη Μεσογγή που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 21/7/2018 από τις 7.00 – 9.00 μμ