Σχεδιάζουμε μαζί το νέο Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας

«Στείλτε μας μια φωτογραφία με ένα αγαπημένο σας αντικείμενο από τα σχολικά σας χρόνια μαζί με μια σύντομη ιστορία να το συνοδεύει κι εμείς θα το δημοσιεύσουμε!»

 

Το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη διαδικτυακή δράση «Σχεδιάζουμε μαζί το Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας» που έχει ως στόχο την επανέκθεση της μόνιμης συλλογής που παρουσιάζεται στο παλαιό σχολείο Σκριπερού. Επιδίωξη του Πανεπιστημιακού Μουσείου είναι μέσα από την ενεργή συμμετοχή και την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στη λειτουργία του, να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η νέα μόνιμη έκθεση στο Σχολικό Μουσείο, το οποίο αποτελεί μια εκ των τριών συλλογών του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου.

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια καλούνται να επιλέξουν ένα αντικείμενο από τα μαθητικά τους χρόνια με το οποίο συνδέονται, στη συνέχεια να το φωτογραφήσουν και να διατυπώσουν μια σύντομη αφήγηση σχετικά με αυτό ή με την μαθητική τους ζωή γενικότερα, και τέλος να στείλουν το υλικό που δημιούργησαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση museum@ionio.gr. Οι φωτογραφίες και οι αφηγήσεις  θα δημοσιευτούν στα κοινωνικά δίκτυα του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μέσα από την άμεση εμπλοκή σας τόσο με τεκμήρια όσο και με ιστορίες, αρχικά μια εικονική συλλογή η οποία θα αξιοποιηθεί και στον φυσικό χώρο όταν το επιτρέψουν πάλι οι συνθήκες!