Ο σεισμός «επισκέφτηκε» ξανά την Αλβανία και το πέρασμά του ήταν φονικό και καταστροφικό. Οι εικόνες από τη γειτονική χώρα είναι δραματικές. Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί επτά νεκροί. Υπάρχουν όμως πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ πως τα θύματα είναι 11 και αυτός μάλλον δεν θα είναι ο τελικός απολογισμός. Στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν, τα σωστικά συνεργεία κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εντοπίσουν και να σώσουν τους εγκλωβισμένους. Και το κάνουν με τη γη να τρέμει συνεχώς! Μέσα σε πέντε ώρες έχουν σημειωθεί 27 μετασεισμοί! Σεισμός 5,4 Ρίχτερ σημειώθηκε και λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι, αυτή τη φορά με επίκεντρο στη Βοσνία!

Ο κύριος (κατά τα φαινόμενα) σεισμός ήταν αυτός των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:53 (τοπική ώρα), με επίκεντρο περιοχή 30 χιλιόμετρα δυτικά των Τιράνων. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί στην Αλβανία εδώ και πολλές δεκαετίες. Σύμφωνα με τον Αλβανό σεισμολόγο Ράπο Ορμένι, ο σεισμός της Τρίτης ήταν ο μεγαλύτερος που έχει γίνει στην περιοχή του Δυρραχίου από το 1926!

Πηγή:newsit.gr