Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι παρεμβάσεις των συνεργείων καθημερινότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Αυτό το διάστημα, τα συνεργεία έχουν επιφορτιστεί με την τοποθέτηση του εορταστικού διάκοσμου αλλά και την επαναλειτουργία των συντριβανιών που επί δύο περίπου δεκαετίες παρέμεναν ανενεργά και σε αχρησία.

Η πόλη της Κέρκυρας σήμερα το βράδυ θα φωτιστεί και θα βάλει τα γιορτινά της σε μια προσπάθεια να αλλάξει η ψυχολογία των πολιτών προς το καλύτερο μέσα στις συνθήκες απαγόρευσης λόγω της πανδημίας, που όλοι βιώνουμε.

Σε ό,τι αφορά τα συνεργεία, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας πραγματοποιούν καθημερινές παρεμβάσεις με αλλαγές πλακών στα πεζοδρόμια και καθαρισμούς σε δεκάδες σημεία του Δήμου. Παράλληλα, η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού συνεχίζει τις εργασίες αποκατάστασης σπασμένων ή φθαρμένων φαναριών και ακατάλληλων λαμπτήρων.

Ειδικότερα την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης  σε σχολεία όπως στο 3ο & 4ο Γυμνάσιο, στο 2ο, 3ο και 4ο ΕΠΑΛ, στην στέγη του σχολείου στους Πουλάδες, στο 7ο Δημοτικό, στο Αθηναγόρειο στον Ανεμόμυλο, και στο Δημοτικό σχολείο Ποταμού.

Εκτός της αλλαγής πλακών σε πεζοδρόμια, παρεμβάσεις έγιναν στην Καμάρα, επισκευάστηκαν παγκάκια στην πλατεία Ψυχιατρείου και έγιναν διαγραμμίσεις στην πόλη.

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στην επαναλειτουργία του συντριβανιού στην πλατεία Σαρόκο που επί δύο περίπου δεκαετίες ήταν ανενεργό. Για την επαναλειτουργία του απαιτήθηκε αρκετό χρονικό διάστημα προετοιμασίας αφού αντικαταστάθηκαν παλιοί και φθαρμένοι μηχανισμοί λόγω της μη συντήρησης και της πολυετούς αχρησίας. Η προσπάθεια των συνεργείων εστιάζει τώρα στην επαναλειτουργία και των υπολοίπων συντριβανιών της πόλης, που θα προσθέσει στο αισθητικό αποτέλεσμα των γενικότερων παρεμβάσεων των συνεργείων  καθημερινότητας, ηλεκτροφωτισμού και της υπηρεσίας πρασίνου.

Σε ό,τι αφορά τον ηλεκτροφωτισμό την τελευταία εβδομάδα έγιναν παρεμβάσεις στην πόλη, στην ευρύτερη περιοχή του Νέου Φρουρίου, στο Σαρόκο και φυσικά σε ό,τι αφορά τον φωτεινό διάκοσμο της πόλης. Επίσης παρεμβάσεις και εργασίες συντήρησης έγιναν στα Κανάλια, στους Κυνοπιάστες, στους Καλαφατιώνες, στους Σιναράδες και στους Δουκάδες.

Σε ό,τι αφορά την υπηρεσία Πρασίνου, εκτός της καθημερινής συντήρησης, παρεμβάσεις  έγιναν στην πάνω και κάτω Πλατεία, σε διάφορες περιοχές της πόλης όπως στη Μεθοδίου και την Πλακάδα Αγ. Σπυρίδωνα ενώ ανάλογες εργασίες έγιναν και σε σχολεία όπως το 8ο και 9ο Δημοτικό Μαντουκίου, το 14ο Δημοτικό στις Κουλίνες και τα Τεχνικά Λύκεια. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν κλαδέματα και κοπή δέντρων σε διάφορα σημεία της πόλης καθώς και σε περιαστικές περιοχές.

Οι παρεμβάσεις και οι εργασίες συνεχίζονται