Η εξόδιος ακολουθία του εκλιπόντος Καθηγουμένου θα τελεστεί σήμερα Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 στη μία η ώρα, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Υ.Θ. Παλαιοκαστριτίσσης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Προηγήθηκαν  το βράδυ της 12ης προς την 13ην Φεβρουαρίου ιερά αγρυπνία και το πρωί της 13ης Φεβρουαρίου αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1947, χειροτονήθηκε Διάκονος στις 26.04.1966 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών Μεθόδιο και Πρεσβύτερος στις 29.12.1974 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας και Παξών Πολύκαρπο.

Το 1984 έλαβε το οφίκκιον του αρχιμανδρίτου και τοποθετήθηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υ.Θ. Παλαιοκαστριτίσσης.

Διετέλεσε από το 1988 έως το 2002 Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς ημών Μητροπόλεως και Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος Κερκύρας.

Διηκόνησε σε διάφορες Ενορίες ως Εφημέριος και Πρόεδρος των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων Πέλεκα, Ποταμού κ.α. ώς και ηγουμενεύων σε Ιερές Μονές της Ιεράς ημών Μητροπόλεως.

Οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν βάσει των προβλεπομένων περιοριστικών μέτρων προστασίας κατά του covid-19, με ευθύνη του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής.

Με πληροφορίες απο romfea