Η σημαντική επενδυτική κίνηση έναν μόλις χρόνο μετά τον πλήρη εκσυγχρονισμό του στόλου της με έξι Airbus A320neo, ένα Airbus A320ceo και έξι ATR 72-600, αφορά στην απόκτηση επιπλέον αεροσκαφών της οικογένειας Airbus A320neo.

AIRBUS A320NEO

 

Εντάσσεται στο πλαίσιο της σταθερής δέσμευσης της SKY express σε ένα πλήρως βιώσιμο μοντέλο αερομεταφορών με υπερσύγχρονα Airbus A320neo νέας γενιάς που εξοικονομούν καύσιμα και μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Το νεοαποκτηθέν αεροσκάφος έρχεται να ενισχύσει τον νεότερο και πιο “πράσινο” στόλο της χώρας σε επίπεδο διαθέσιμων θέσεων, αποτελεσματικής εξυπηρέτησης της αυξημένης κίνησης και συνολικής υποστήριξης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος. Αποδεικνύει παράλληλα την ετοιμότητα της SKY express ενόψει ενός απαιτητικού θερινού προγράμματος που περιλαμβάνει 12 χώρες, 21 πόλεις εξωτερικού και το μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού.

ATR 72-600

Όπως δηλώνει ο κ. Θεόδωρος Κροκίδας, Πρόεδρος ΔΣ, SKY express: “Στην SKY express επιδιώκουμε ένα “καθαρότερο” μέλλον στις αερομεταφορές και ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας. Έτσι, ένα μόλις χρόνο από τη συνολική αναβάθμισή του στόλου μας τον εμπλουτίζουμε σήμερα με επιπλέον Airbus A320neo. Είναι η δική μας συμβολή για να κερδηθεί το στοίχημα του ελληνικού τουρισμού. Αλλάζουμε τα πρότυπα των αερομεταφορών στη χώρα, προσφέροντας μια ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία και περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιλογές στο επιβατικό κοινό που μας εμπιστεύεται”.

Με απευθείας πτήσεις σε στρατηγικούς προορισμούς, ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας και ισχυρές συμμαχίες, η αεροπορική της νέας εποχής συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική κίνηση της χώρας και αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι συνεργασίες της με παγκόσμιους κολοσσούς όπως Air transtat, Air France, KLM, Qatar Airways, American Airlines, Middle East Airlines, Cyprus Airways, easy jet και Delta διασφαλίζουν την εύκολη μετάβαση των ταξιδιωτών σε 34 ξεχωριστούς, ελληνικούς προορισμούς.

SKY-Photos_8o-Airbus-22_1200x1500

Σχετικά με την SKY express

H SKY express, μέλος της ERA είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ελληνική αεροπορική εταιρεία, η οποία επαναπροσδιορίζει το τοπίο των ευρωπαϊκών αερομεταφορών. Στην Ελλάδα καλύπτει το μεγαλύτερο δίκτυο προορισμών (34), ενώ για το καλοκαίρι του 2022 έχει εξασφαλίσει δυναμική είσοδο σε διεθνείς αγορές (Κύπρος, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Ρουμανία, Ολλανδία, Εσθονία, Πορτογαλία, Αρμενία) και συνεχίζει. Έχει συνάψει σημαντικές συμφωνίες interline με παγκόσμιους αερομεταφορείς όπως Air Transat, Air France, KLM, Qatar Airways, American Airlines, Middle East Airlines, Cyprus Airways, easy jet και Delta. Τα τελευταία δύο χρόνια, προέβη στον εκσυγχρονισμό του στόλου της με την απόκτηση καινούργιων Airbus A320neo (x7), ενός Airbus A320ceo και ATR 72-600 (x6), πραγματοποιώντας μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στις αερομεταφορές παγκοσμίως. Σήμερα η SKY express διαθέτει τον νεότερο και πιο “πράσινο” στόλο στην Ελλάδα και έναν από τους πιο φιλοπεριβαλλοντικούς στην Ευρώπη.

 

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

φοτο: Planespotters.net και jetphotos