Το τρομακτικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που κόβεται το σκοινί του bungee jumping ενός τουρίστα στην Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια ενός άλματος.

Ο Μάικ, ένας τουρίστας από το Χονγκ Κονγκ, ευτυχώς έπεσε μέσα στο νερό και ανασύρθηκε σώος αφότου το ελαστικό σχοινί με το οποίο ήταν δεμένος έσπασε κατά τη διάρκειας μιας βουτιάς στην Πατάγια της Ταϊλάνδης τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, ο Μάικ υπέστη τραύματα στην αριστερή πλευρά του σώματός του, στο στήθος και στους πνεύμονές του και μεταφέρθηκε σε σε κοντινό νοσοκομείο.

Ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο με έδρα το Χονγκ Κονγκ ισχυρίστηκε πως το πάρκο δραστηριοτήτων αποζημίωσε τον Μάικ μόνο για το κόστος της εμπειρίας bungee jumping (περίπου 60 ευρώ) και για το κόστος της υπηρεσίας επειγόντων εξωτερικών ιατρείων (200 ευρώ).

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, ο Μάικ κάνει το bungee jumping με τα χέρια του τεντωμένα. Καθώς κάνει την πτώση, το χαλαρό σκοινί περιστρέφεται πριν σπάσει. Ο Μάικ ευτυχώς πέφτει από ύψος αρκετών μέτρων μέσα στο νερό.

Οι φωτογραφίες μετά το περιστατικό δείχνουν τον Μάικ να κουτσαίνει και να δέχεται τη βοήθεια των παρευρισκομένων. Σε άλλες φωτογραφίες, ο τουρίστας δείχνει την μελανιά που έχει προκληθεί στη μασχάλη του, ένα από τα πρώτα μέρη του σώματός του που ήρθαν σε επαφή με το νερό.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Επιστήμη και την Υγεία, οι θάνατοι είναι σπάνιοι από πτώσεις bungee jumping, καθώς συμβαίνει ένας στα 500.000 άλματα. Ένα τέτοιο περιστατικό που είχε προκαλέσει σοκ, ήταν το 2021, όταν μια νεαρή δικηγόρος θέλησε να κάνει bungee jumping με τον σύντροφό της, αλλά μπέρδεψε το σινιάλο του εκπαιδευτή και βούτηξε στο κενό, προτού προλάβουν να την δέσουν με το σχοινί, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

ΠΗΓΗ: politic.gr