Και ενώ πλέον διανύουμε το τρίτο κύμα πανδημίας , σε έναν ετήσιο και  συνεχή εγκλεισμό , και σε ένα υγειονομικό περιβάλλον όπου τα βασικά προβλήματα που αφορούν την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση τόσο για το μοναδικό μας Νοσοκομείο όσο και για τα Κέντρα Υγείας των νησιών μας διαχρονικά παραμένουν άλυτα  .

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν ελάχιστες έως μηδαμινές για τις πραγματικές ανάγκες , προσλήψεις  σε προκυρήξεις μόνιμων θέσεων γιατρών στο σύνολο 8 που αφορούν κυρίως αλλά και πάλι όχι όλες  τις άγονες προκυρήξεις !!!! Ελάχιστες θέσεις στο σύνολο των κενών οργανικών θέσεων όταν μάλιστα στις τρεις προηγούμενες προκυρήξεις όλων των Νοσοκομείων της χώρας μας η Κέρκυρα ήταν απούσα .

Την προηγούμενο διάστημα ως πολίτες και ως εργαζόμενοι αυτού του νησιωτικού συμπλέγματος μας επισκέφτηκε η Υφυπουργός της Ψυχικής Υγείας και φυσικά συζήτησε με όσους τους Διοικούντες και κυβερνούντες της  ήταν αρρεστοί !!!! Γνωρίζουμε ότι η αρμοδιότητα της είναι  ο τομέας της Ψυχικής Υγείας , αλλά ως Σωματείο εργαζομένων μέσω της Γραμματείας του Διοικητή ζητήσαμε τέσσερις φορές να συναντηθούμε μαζί της . Τελικά δεν κατέστη δυνατό διότι ο χρόνος της Υφυπουργού για το Σωματείο εργαζομένων δεν προβλεπόταν απλά .

 Ας αντιληφθούν ή ας ενημερωθούν ορισμένοι του ΔΣ ότι ο ρόλος των εκπροσώπων των εργαζομένων είναι ..διαφορετικός… από το θεσμικό ρόλο του Σωματείου!!! Το Σωματείο εργαζομένων δεν το αντικαθιστά κανείς  !!!

Φυσικά το υπόμνημα που είχαμε ήδη ετοιμάσει ως Σωματείο δεν κατέστη δυνατό να το παραδώσουμε στην κ. Ράπτη !!!!

Η πραγματικότητα της κατάστασης είναι η εξής :

 • Το αυτόνομο τμήμα των Επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ ) δημιουργήθηκε και λειτουργεί χρόνια τώρα με προσωπικό που ήδη υπηρετούσε και φυσικά ως ξεχωριστό τμήμα δεν στελεχώθηκε με όλες τις μόνιμες θέσεις που προβλεπόταν. Οι εφημερίες γινόταν και εξακολουθούν να καλύπτονται με γενικούς ιατρούς των ΚΥ και των Περιφερειακών Ιατρείων .Φυσικά αποτέλεσμα εν όψη των αυξημένων αναγκών λόγω των εμβολιασμών στην πρωτοβάθμια υγεία και ειδικότερα τα ΚΥ που έχουν ξεκινήσει αλλά και στα άλλα που προγραμματίζεται δημιουργούνται μεγάλα κενά .
 • Το τελευταίο τρίμηνο με απόφαση δίνεται εντολή για την  μετακίνηση μόνιμου ιατρού από την Παθολογική κλινική στο ΤΕΠ του Παθολογικού τομέα για να καλύπτονται οι εφημερίες των Επειγόντων .
 • Εξίσου σοβαρότατο πρόβλημα προκαλείται και στην ήδη υποστελεχωμένη Παθολογική κλινική στην οποία απλά έχει προσληφθεί ένας ιδιώτης  ιατρός με μπλοκάκι . Δηλαδή από τη μια μεριά προσλαμβάνουμε με μπολκάκι και από την άλλη μετακινούμε Παθολόγο στα Επείγοντα . Πρόκειται για τη γνωστή λογική του ράβε ξήλωνε !!!!!
 • Επίσης διαπιστώνεται ότι η λειτουργία εφημεριών των ΤΕΠ covid γίνονται με ειδικότητες άσχετες με αυτές που  αντιστοιχούν για ασθενείς με covid όπως Γυναικολόγους, ορθοπεδικούς κ.ά . Από την άλλη στην Μαιευτική κλινική έχει γίνει πρόσληψη Επικουρικού γυνακολόγου για την στελέχωση της κλινικής και για να συμπληρωθεί το μηνιαίο πρόγραμμα των εφημεριών της συγκεκριμένης κλινικής , στο οποίο  ξαναδημιουργήθηκε έλλειμα με την τρίμηνη απόσπαση του στα ΤΕΠ covid , και έχει παρθεί απόφαση να αποσπαστεί Γυναικολόγος  του ΤΟΜΥ .
 • Λόγω της πανδημίας το μεγάλο βάρος έχει δοθεί στη στελέχωση των συγκεκριμένων τμημάτων και κλινικών , αλλά αλήθεια τι γίνεται με την Παθολογική , Νευρολογική και Καρδιολογική κλινική ;  Που πήγαν οι προεκλογικές εξαγγελιές της κυβερνώσας πλειοψηφίας  για τη λειτουργία της Β’ Παθολογικής κλινικής ; Που πήγαν οι εξαγγελίες του κυβερνητικού κλιμακίου το καλοκαίρι για 20 προσλήψεις μόνιμων γιατρών ; Μία Παθολογική κλινική σε ένα Νοσοκομείο 120.000 μόνιμων κατοίκων και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τριπλάσιο μόνο εδώ αυτό συμβαίνει και όχι σε άλλη περιοχή της  χώρας μας . Εάν δεν ξαναλειτουργήσει και η δεύτερη Παθολογική κλινική η οποία καταργήθηκε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθώς και εάν δεν προκυρηχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις και των  δύο κλινικών η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί . ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΙΑΛΥΣΗ στην Παθολογική κλινική σημαίνει και αυτόματα διάλυση για όλο το νοσοκομείο .!!!
 • Σύμφωνα με την ενημέρωση μας τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει η Μονάδα Εμφραγμάτων στην Καρδιολογική κλινική με Νοσηλευτικό προσωπικό από τις άλλες κλινικές . Για προσλήψεις Καρδιολόγων μόνιμων δεν γίνεται καθόλου λόγος . Οι 3 μόνιμοι ιατροί και ο ένας Επικουρικός αλήθεια είναι αρκετοί για την λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής , της Μονάδας Εμφραγμάτων και των Επειγόντων περιστατικών στα ΤΕΠ ;
 • Γι αυτό λοιπόν ας μην ανακοινώνουν κάποιοι τις ελάχιστες προσλήψεις προσωπικού θεωρώντας ότι έτσι λύνουν το πρόβλημα , λες και ανακάλυψαν για πρώτη φορά την Αμερική .!!!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

 • Μονιμοποίηση όλων   των   εργαζομένων   του   νοσοκομείου   που   εργάζονται   με ελαστικές   σχέσεις   εργασίας,   ώστε   να   οργανωθούν   επαρκώς   και   ορθά   οι υπηρεσίες.
 • Άμεση   πρόσληψη   μόνιμου   προσωπικού   για   κάλυψη   των   κενών   οργανικών θέσεων,   προκειμένου   να   ενισχυθεί   ουσιαστικά   η   ιατρική   αυτονομία   και   να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του Νοσοκομείου Κέρκυρας, να περιοριστεί η σπατάλη χρημάτων και η ταλαιπωρία από τις χιλιάδες διακομιδές προς άλλα νοσοκομεία, να επανέλθουν οι συνθήκες εργασίας σε αξιοπρεπή επίπεδα.
 • Λειτουργία των κλειστών τμημάτων, όπως της μονάδας εμφραγμάτων, ΜΑΦ,μονάδας νεογνών κλπ με ταυτόχρονη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Εάν δεν προσληφθούν μόνιμες θέσεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού η όποια προσπάθεια λειτουργίας νέων τμημάτων θα είναι απλά μια άλλη φιέστα .
 • Επαναλειτουργία   της   Β’   Παθολογικής   κλινικής   όπου   καταργήθηκε   με   την προηγούμενη κυβέρνηση και ταυτόχρονα προκύρηξη όλων των οργανικών θέσεων και των δύο κλινικών .
 • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά
 • Χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος επικίνδυνης εργασίας
 • Επαναλειτουργία ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων
 • Συντήρηση των κτηριακών υποδομών και εξοπλισμού και στα Κ.Υ. κ τα Π.Ι.