Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσκομείου Κέρκυρας τονίζει τα εξής: “Να μην περάσει ο Διαχωρισμός και η διαίρεση των εργαζομένων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους Κυβέρνηση, Υπουργείο Υγείας και διοικήσεις.”

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, με τους χιλιάδες νεκρούς, τους διασωληνωμένους και την εκτεταμένη διασπορά του ιού στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία και στην κοινότητα, επιχειρεί για μία ακόμη φορά, να στοχοποιήσει και να διχάσει τους εργαζόμενους, τους υγειονομικούς και το λαό.

 Παρότι αποδείχτηκε ότι το εμβόλιο αποτελεί ένα πολύτιμο όπλο της επιστήμης για την αποτροπή βαριάς νόσησης σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ασθενών, από μόνο του όμως δεν φτάνει για την προστασία της υγείας του λαού από τον κορονοϊό και την ανάσχεση της διασποράς του. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για απολύσεις, τιμωρίες, διαίρεση των εργαζομένων και ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας.

 Αυτή τη φορά βάζει στο στόχο της όσους υγειονομικούς και εργαζόμενους δεν έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση παρά το γεγονός ότι έχει θεωρηθεί προαιρετική για όσους εμβολιάστηκαν με εμβόλια των δύο δόσεων και για όσους έχουν κάνει τη δεύτερη αναμνηστική δόση και έχουν εμβολιαστεί αρχικά με μονοδοσικό εμβόλιο.

Από 7 Φλεβάρη όλοι αυτοί τιμωρούνται αφού τους υποχρεώνουν να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα με δική τους ευθύνη αλλά και οικονομική επιβάρυνση, σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αύξηση των κερδών τους!!!!

Την ίδια ώρα υποχρεώνουν τους εργαζόμενους που έχουν ολοκληρώσει προς το παρόν….. τον εμβολιασμό και έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου ή τη δεύτερη δόση του μονοδοσικού, να καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στα τμήματα προσωπικού των νοσοκομείων, ώστε να μπορούν εύκολα να πιστοποιήσουν ποιοι εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση  , ενώ έχουν την δυνατότητα να βρουν πόσοι εργαζόμενοι την έχουν κάνει χωρίς την εμπλοκή των εργαζομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύει η ΑΠΕΡΓΙΑ -ΑΠΟΧΗ της ΠΟΕΔΗΝ για τη συγκεκριμένη πράξη  με εξώδικο που έχει σταλεί στα υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών από 5/8/2021  και οι εργαζόμενοι είναι συνδικαλιστικά καλυμμένοι ώστε  NA MHN ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ κανένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης στο τμήμα διαχείρησης ανθρώπινου δυναμικού (τμήμα προσωπικού) του νοσοκομείου

Ταυτόχρονα ΚΑΛΟΥΜΕ τη διοίκηση να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ μαζί με την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου, σε δωρεάν εβδομαδιαία test σε όλους τους εργαζόμενους που είναι και το μόνο επιστημονικό μέτρο για την αποτροπή ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Γ.Ν.Κ