Η ανακοίνωση του Σωματείου Ψυχ. Τομεα του ΓΝΚ αναφέρει τα εξής όσον αφορά το περιστατικό ξυλοδαρμού της νοσηλεύτριας από συνοδό ασθενή:

Για άλλη  μια φορά το υγειονομικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας  το προηγούμενο Σάββατο  11/6/2022 βρέθηκε αντιμέτωπο με περιστατικά βίας

Η επίθεση που έγινε σε νοσηλεύτρια του ψυχιατρικού τομέα κατά τη βάρδια της από πολίτη στα ΤΕΠ, δεν ήταν ούτε η πρώτη και εφόσον δεν διασφαλίζονται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας ούτε και η τελευταία.

Αρκετές φορές οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Τομέα βρίσκονται αντιμέτωποι με σωματική και λεκτική βία είτε από ασθενείς , είτε από επισκέπτες  και συνοδούς.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο.  Ανάλογα περιστατικά  συμβαίνουν σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Οι διαχρονικές ελλείψεις των νοσοκομείων , η αδυναμία εξυπηρέτησης, η κακή παροχή υπηρεσιών με ένα νοσηλευτή να τρέχει πάνω κάτω στους διαδρόμους, οφείλονται στις διαχρονικές κυβερνητικές επιλογές, που χρόνια τώρα έχουν αποδυναμώσει τα νοσοκομεία, και όχι στο προσωπικό που βιώνει αυτό πρώτο τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας. Αποδεικνύεται επίσης ότι η εκχώρηση της φύλαξης του νοσοκομείου σε εργολάβους  δεν βελτίωσε  ούτε τη φύλαξη , ούτε την ασφάλεια των εργαζομένων και ασθενών.

Καταδικάζουμε απερίφραστα  τον ξυλοδαρμό του υπέστη η συνάδελφος μας  από συνοδό ασθενούς που προσήλθε για εξέταση. Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε σάκοι πυγμαχίας, εργαζόμαστε σε σκληρές και αντίξοες συνθήκες, με τραγική έλλειψη προσωπικού δίχως ανάπαυση.

Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Υπουργό Υγείας και κάθε εμπλεκόμενο ,να εξασφαλίσουν συνθήκες ασφάλειας και προστασίας  στους εργαζόμενους των Νοσοκομείων και όλων των Υγειονομικών ιδρυμάτων

Επιπλέον καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του νομικού πλαισίου σχετικά με επιθέσεις σε δημόσιους λειτουργούς προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα των Διοικήσεων των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη.