ΚύριεΠρόεδρε ,

μετά τα τελευταία γεγονότα και την επιστολή –καταγγελία της Δημοτικής Συμβούλου κας Μαρίας Μουζακίτη προς εσάς,θέλω να σας δηλώσω ότι μόλις τώρα αρχιζειτο παιγνίδι.

Δεν μπορείς να συνεχίσεις να προεδρεύεις τουΔημοτικούΣυμβουλίου, διότι λειτουργείς αντιδημοκρατικά και ως εκ τούτου είσαι   επικίνδυνος για  τη λειτουργία του σημαντικού αυτού θεσμού.

Όλες οι Δημοτικές παρατάξεις σούκαταλογίζουν αυταρχικότητα,  μη   τήρηση του κανονισμού λειτουργίας   και την προσπάθειάσου να περάσεις με τεχνάσματα αυτά που θέλει ο Δήμαρχος και υποβολέας σου, ενώ δεν έχετε την πλειοψηφία. Πολλές φορές σου επισημάναμε ότι Πρόεδρος είσαι εσύ κι όχι ο Δήμαρχος που σου υπαγορεύει τι θα κάνεις και πότε να διακόψεις τον κάθε ομιλητή.

 1. Σου ζητήθηκε να κάνουμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με τις υπογραφές 16 Δημοτικών Συμβούλων,το οποίοόφειλες εντός 6 ημερώννα συγκαλέσεις.«Μας έγραψεςστα παλαιότερα των υποδημάτωνσου».
 2. Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ενώ σου ζητήθηκε να μπει σε ψηφοφορία για να παραμείνουν τα ΜΜΕ εντός της αίθουσας, εσύ  και ο Δήμαρχος με απρεπείς φράσεις και ενέργειες τους εκδιώξατε. Για  μια ολόκληρη ώρα σου υποδεικνύαμε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό πρέπει το θέσεις σε ψηφοφορία, και εσύ απολυταρχικά φώναζες αυτό που σου υπαγόρευε ο Δήμαρχος «δεν θέλω να το βάλω».
 3. Θέματα προ ημερησίας διάταξης δεν τα έβαλες ποτέ σε ψηφοφορία, κατά παράβαση του κανονισμού, λέγοντας «δεν γουστάρω να τα βάλω».
 4. Ζητήθηκε να μπει σε ψηφοφορία η δυνατότητα να μιλήσουν 4 άτομα για το ψήφισμα της ΛΑΣΥ. Εσύ, ενώ  όφειλες να το κάνεις, με το έτσι θέλω , τους έδωσες τον λόγο και τους άφησες να παραμείνουν στην αίθουσα , ενώ τα 2 άτομα του τηλεοπτικού συνεργείου τα εκδιώξατε.
 5. Ζητήθηκε από το Προεδρείο να συνεδριάσει (Πρόεδρος –Αντιπρόεδρος –Γραμματέας) για τις ψηφοφορίες «δεν θέλω –πάμε παρακάτω» ήταν η απάντηση σου.

6 .Προσπαθείς με τον τρόπο σου να δημιουργήσεις ένταση για να διαλυθεί το Δημοτικό Συμβούλιο ή να αποχωρήσουμε όλες οι παρατάξεις, πράγμα που δεν το κάναμε, διότι θα περνούσες, τεχνιέντως,  σημαντικά θέματα που θα έμπαιναν σε ψηφοφορία, χωρίς καμιά συζήτηση.

 

 

7.Στο τελευταίο δια περιφοράς έκτακτο Δ.Σ έστειλες πρόσκληση με ένα θέμα, συνέχισες

με άλλα δυο με  ορθή επανάληψη και τελικά έγιναν έξι κατεπείγοντα θέματα.

Το ίδιο πρωί, πριν το Δ.Σ,  παρακαλούσαμε, οι παρτάξεις της μειοψηφίας, σε κατ’ ιδίαν   συνάντησή μας στο δημαρχείο, να μπουν σεψηφοφορία τα δυο προγράμματα «Βιοαπόβλητα και Ανακύκλωση χαρτιού», συνολικού ποσού 990.000 ευρώ, το οποίο έληγε την επόμενη ημέρα. Ευτυχώς που  τελικά, μετά από δυο ώρες πεισθήκατε  να το βάλουμε σε ψηφοφορία, διότι το πρόγραμμα θα χανόταν.

Βάλατε σε ψηφοφορία το 2οθέμα για τις Παιδικές Χαρές ύψους 200.000 ευρώ ενώ σας είχα προειδοποιήσει ότι το πρόγραμμα αυτό είχε λήξει 3 ημέρες νωρίτερα. Πάει κι αυτό, χάθηκε.

Στο 1οθέμα «Ορισμός εκπροσώπου στην γενική συνέλευση της ΑΝΙΟΝ» , εσκεμμένα αποκρύψατε τη δική μου υποψηφιότητα για να μην ψηφιστώ , όπως σε καταγγέλλει και η κα Μ.Μουζακίτη , που όχι μόνο δεν ψήφισε αλλά την έβαλες ότι ψήφησε το Δήμαρχο. Τελικά όχι μόνο υπερψηφίστηκα αλλά έγινε και το εξής: Αποφάσισες μόνος σου να στείλεις εκπρόσωπο στην ΑΝΙΟΝ τον κ.Μαχειμάρη , ενώ γνώριζες ότι η ψηφοφορία μπορεί να βγάλει εκπρόσωπο ακόμη και μη Δημοτικό Σύμβουλο.

ΚύριεΠρόεδρε,

 • Έχετε το προνόμιο να είστε ο μοναδικός Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στην Ελλάδα που εκλέχτηκε με αρνητικούς ψήφους.
 • Είστε ο μοναδικός Πρόεδρος που δεν προεδρεύει αυτός αλλά ο Δήμαρχος.
 • Είστε ο μοναδικός Πρόεδρος που δεν τηρεί τον κανονισμό λειτουργίας και λέει «έτσι θέλω» (καταγεγραμμένο στα πρακτικά πολλάκις)
 • Είστε ο μοναδικός Πρόεδρος που ανακηρύσσει το δεύτερο εκλεγέντα σε πρώτο.
 • Δεν μπορείς να παραμένεις Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.
 • Είστε Πρόεδρος μόνο για τον Δήμαρχο και εχθρός με όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις και τουςΑνεξάρτητους Δημοτικούς Συμβούλους.

 

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΜΦΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ

 ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»

ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ