«Έσπασε τα κοντέρ» η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου τον Σεπτέμβριο, ενώ σε πολύ καλά επίπεδα εξελίσσεται και τον Οκτώβριο γεγονός που σημαίνει ότι το 2018 θα είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού. Η εξέλιξη επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού που εστιάζουν πλέον το ενδιαφέρον τους στην προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και στη νέα τουριστική περίοδο.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport Greece, o αριθμός των τουριστών που έφτασαν στη Ρόδο ήταν αυξημένος σε ποσοστό 9,26% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι, καθώς φέτος το Σεπτέμβριο έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο 402.108 τουρίστες έναντι 368.045 το Σεπτέμβριο του 2017. Το μήνα που πέρασε επισκέφθηκαν το νησί της Ρόδου περίπου 34.000 περισσότεροι τουρίστες από πέρσι.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η διακίνηση των τουριστών (αφίξεις και αναχωρήσεις) σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 7% καθώς μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου, διακινήθηκαν το Σεπτέμβριο 835.770 τουρίστες έναντι 780.996 τον ίδιο μήνα πέρσι.

 

Συνολικά στο εννιάμηνο (Ιανουαρίος- Σεπτεμβριος) διακινήθηκαν 4.254.700 τουρίστες έναντι 3.941.740 το ίδιο διάστημα πέρσι με τη διαφορά να έχει φτάσει στο 7,9%. Μαζί με τους επιβάτες των γραμμών εσωτερικού η διακίνηση επιβατών το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου πλησίασε τα 5 εκατομμύρια και ήταν αυξημένη σε ποσοστό 6,3%, από πέρσι.

 

Οι Αγγλοι συνέχισαν και τον Σεπτέμβριο να βρίσκονται στην πρώτη θέση, με τους Γερμανούς και τους Σουηδούς να ακολουθούν, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Ισραηλινοί και οι Πολωνοί. Την έκτη θέση κατέλαβαν οι Ρώσοι και αμέσως μετά ακολούθησαν οι Τσέχοι, οι Ιταλοί, οι Γάλλοι και οι Φινλανδοί.

 

πηγή: Κέρδος online