Το 1ο βραβείο, για το γνωστικό αντικείμενο Νοσήματα Υπεζωκότα, απένειμε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στον πνευμονολόγο Λευτέρη Μαρκάτη και στην ομάδα των γιατρών της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας. Η εργασία τους αφορούσε τη “Θνησιμότητα οποιασδήποτε αιτιολογίας μεταξύ νοσηλευόμενων ασθενών στους οποίους ανευρέθηκε υπεζωκοτική συλλογή: μια προοπτική μελέτη παρατήρησης” και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 30ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου που διεξήχθη 15-19 Δεκεμβρίου.

Την ομάδα των βραβευθέντων γιατρών αποτελούν οι: Λευτέρης Μαρκάτης, Γαρυφαλιά Περλεπέ, Ανδρέας Αυθίνος, Κωνσταντίνος Παγκράτης, Χαράλαμπος Βαρσαμάς, Ελευθερία Χαΐνη, Ηλίας Παπανικολάου και Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ο γνωστός καθηγητής ιατρικής ο οποίος συνεργάστηκε με τους πνευμονολόγους του ΓΝ Κέρκυρας.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια, η οποία στέφεται με επιτυχία και αναγνωρίζεται πανελλαδικά, και μάλιστα σε μία περίοδο που οι πνευμονολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας δίνουν έναν τιτάνιο αγώνα να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις εν μέσω πανδημίας και να σώσουν ζωές!