Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το 2022 με άσχημο τρόπο, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του ATP Finals. Το εμπόδιο του Αντρέι Ρούμπλεφ αποδείχθηκε πολύ υψηλό για τον Έλληνα τενίστα, ο οποίος ηττήθηκε παρά το γεγονός ότι κατέκτησε το πρώτο σετ.

Ο Ρώσος τενίστας κυριάρχησε στο δεύτερο και ειδικά στο τρίτο σετ και δίκαια προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου τον περιμένει ο Κάσπερ Ρουντ. Τζόκοβιτς – Φριτζ είναι ο άλλος ημιτελικός, με τον Σέρβο τενίστα να είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση κι αυτού του τίτλου.

Ο αγώνας

Το πρώτο σετ κρίθηκε στο τέταρτο γκέιμ. Ο Ρούμπλεφ προηγήθηκε με 4-0, ωστόσο δεν κατάφερε να κλείσει το σετ. Ο Τσιτσιπάς τον έφτασε και κατάφερε, μάλιστα, να του κάνει μπρέικ. Στη συνέχεια του σετ ο Τσιτσιπάς απλά κράτησε το σερβίς του για να φτάσει στο 1-0 με 6-3.

Η όλη εξέλιξη προκάλεσε τον εκνευρισμό του Ρώσου τενίστα που λίγο έλειψε να σπάσει τη ρακέτα του.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε, όμως, στο δεύτερο σετ. Κανένας από τους δύο παίκτες δεν δυσκολεύτηκε να κρατήσει το σερβίς του μέχρι και το όγδοο game. Εκεί ο Ρούμπλεφ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και έφτασε στο break.

Ο Ρώσος υπερασπίστηκε με τη σειρά του, έστω και δύσκολα, το σερβίς του και έφτασε στο 6-3 και στο 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ, ο Ρούμπλεφ, έχοντας τη ψυχολογία στα ύψη, άρχισε να σφυροκοπά τον Τσιτσιπά, ο οποίος είχε ήδη χάσει τη συγκέντρωση του.

Ο Ρώσος κατάφερε να κάνει το μπρέικ νωρίς στο τρίτο γκέιμ κάτι που έφερε εκνευρισμό στον Έλληνα τενίστα.

Ο Ρούμπλεφ κυριάρχησε στο κορτ και έφτασε άνετα στη νίκη και την πρόκριση.

ΠΗΓΗ: newsit.gr