Από την Αντιπολίτευση αναμένονται οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, ενώ την κυβέρνηση στην συζήτηση για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, θα εκπροσωπήσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει τους τόνους, καθώς η αρχή που έχει ακολουθήσει σε ανάλογες διαδικασίες προανακριτικών και εξεταστικών επιτροπών της Βουλής είναι πως πρόκειται για μια αμιγώς κοινοβουλευτική διαδικασία.

Η διάσκεψη των προέδρων έχει αποφασίσει η συζήτηση να διεξαχθεί σε τέσσερις κύκλους ομιλητών. Ο πρώτος κύκλος θα έχει έξι εισηγητές, ενώ οι τρεις επόμενοι θα είναι 12μελής και θα απαρτίζονται από 5 βουλευτές ομιλητές της ΝΔ, τρεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και έναν από το κάθε κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Παράλληλα και ενδιάμεσα της διαδικασίας θα υπάρχουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα θελήσουν να μιλήσουν καθώς και οι τοποθετήσεις και παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.​

Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει επί του πορίσματος της Επιτροπής που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αλλά και των πρισματικών εκθέσεων των κομμάτων της μειοψηφίας που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό. Σημειώνεται πως δεν υπάρχει διαδικασία λήψης απόφασης, αλλά διευρυμένη συζήτηση επί του θέματος.

Είναι η πρώτη εξεταστική επιτροπή που οι εργασίες, με απόφαση της πλειοψηφίας της ΝΔ, πραγματοποιήθηκαν σε εφαρμογή του άρθρου 43 Α του κανονισμού της βουλής, δηλαδή της διαδικασίας της πλήρης μυστικότητας, καθώς η υπόθεση αφορούσε στην ΕΥΠ.

ΠΗΓΗ: newsit.gr