Στην  προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων με τους τρεις Βουλευτές της Κέρκυρας παραβρέθηκε μόνο ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, καθώς , ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης απουσίασε λόγω ασθένεις, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ειδοποίησε ότι δεν θα παρευρεθεί.

Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος ενημέρωσε εκτενώς τον Αλέκο Αυλωνίτη για τα κρισιμότερα ζητήματα γύρω από την μεταφορά των απορριμμάτων.

Μέχρι την Παρασκευή, θα έχει εγκριθεί από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, η πρόταση του ΦΟΔΣΑ για τη μεταφορά στην Κοζάνη.

Αυτό που υπογράμμισε ο Μανώλης Γραφάκος είναι ότι παρατηρείται καθυστέρηση στην ολοκλήρωση μελετών για την δημιουργία τριών σταθμών μεταφόρτωσης, τη;

Κατασκευής των μονάδων επεξεργασίας βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ) και ο καθορισμός των πράσινων σημείων.

Σύμφωνα με τον κύριο Αυλωνίτη η χρηματοδότηση της μεταφοράς θα γίνει από τους ανταποδοτικού πόρους των δήμων , πιθανόν από ενίσχυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και από χρηματοδοτήσεις που προβλεπόταν για την κατασκευή έργων στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Επίσης επισημάνθηκε και το γεγονός ότι τα τέλη καθαριότητας δεν ειναι τα ίδια και στους τρεις Δήμους αλλά αυτό είναι αποκλειστικό θέμα των δήμων.

Η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής Του εργοστασίου θα ξεκινήσει στα πλαίσια διεθνους διαγωνισμού εντός του Φεβρουαρίου .

Ο Μανώλης Γραφάκος ενημέρωσε τον Αλέκο Αυλωνίτη ότι τα δέματα της Λευκίμμης θα μεταφερθούν και αυτά στην Κοζάνη.

 

Να σημειωθεί ότι μετά την πρωινή συνάντηση με τον βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αυλωνίτη, ο Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος συνάντησε και τους δημάρχους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, Γιώργο Μαχειμάρη και Κώστα Λέσση.