Με ανακοίνωση που κοινοποιεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας  και  στον Διοικητή της 6η ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδα Ρουμπάτη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας εκφράζει την στήριξη του στον διευθυντή της κλινικής του ΓΝΚ Καλλίνικο Χριστοδούλου.

Μάλιστα καλεί τον Διοικητή του Νοσοκομείου να ανακαλέσει την ποινή που επέβαλε στον διευθυντή της Χειρουργικής υπογραμμίζοντας πως ο προγραμματισμός του εκάστοτε χειρουργείου είναι καθαρά ευθύνη της διεύθυνσης της κλινικής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας :

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας με έκπληξη πληροφορήθηκε την τιμωρία του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής  του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, συναδέλφου Χριστοδούλου Καλλίνικου, από τον διοικητή του Νοσοκομείου κ Ρουμπάτη Λεωνίδα, γιατί συνέταξε πρόγραμμα χειρουργείου, το οποίο είχε εγκριθεί με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, βάζοντας δυνητικά σηπτικό χειρουργείο τρίτο μετά από δυο άσηπτες επεμβάσεις και μάλιστα εντός πρωινού ωραρίου που είναι 08.00-15.00, πράξη ιατρικά πλήρως αποδεκτή και σύμφωνη με την χειρουργική πρακτική.

Κατά την άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, η παρέμβαση του διοικητή κ Ρουμπάτη στο επιστημονικό έργο της κλινικής δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς θεωρούμε ότι το ιατρικό έργο και ο προγραμματισμός χειρουργείων είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε διευθυντή χειρουργικού τμήματος.  

Καλούμε τον κ Ρουμπάτη να ανακαλέσει άμεσα την ποινή την οποία επέβαλε στον εκλεκτό συνάδελφο κ Χριστοδούλου Καλλίνικο, ο οποίος υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας επί 32 συναπτά έτη, με ήθος, επιστημονική και επαγγελματική ακεραιότητα και συνέπεια.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση, πάντα με γνώμονα την προστασία της υγείας του κερκυραϊκού λαού και επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος των μελών του.

Βαγγέλης Καποδίστριας