Την προηγούμενη εβδομάδα σας ενημερώσαμε για το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας όσο αφορά τους εμβολιασμούς κατά του covid 19 των Υγειονομικών (γιατρών, νοσηλευτών) στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Κυριακή ΘΑ έρχονταν στο νησί μας εμβόλια για τους 160 υγιεινομικούς που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους για εμβολιασμό, και αμέσως θα άρχιζαν οι εμβολιασμοί δεδομένου ότι δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο ψυγείο υψηλής ψύξης (μείον 70ο Κελσίου) . Η διάρκεια ζωής των εμβολίων σε συνθήκες συμβατού ψυγείου είναι μόλις τρεις ημέρες. Μετά πέταμα!

Κυριακή σήμερα και όχι μόνο δεν φαίνονται στον ορίζονται εμβόλια αλλά ακυρώθηκε μέχρι νεοτέρας όλο το πρόγραμμα σύμφωνα με ανακοίνωση υγειονομικών που δημοσιεύτηκε εδώ (κλικ).

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών , στις 20 Ιανουαρίου θα άρχιζε ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού… Μετά από το φιάσκο του εμβολιασμού των Υγειονομικών θα είναι θαύμα να τηρηθεί το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού.

ΥΓ ΕΡΩΤΗΜΑ θα ασχοληθεί κάποιος (ποιός;;) φορέας για την αγορά ψυγείου υψηλής ψύξης; 10-12 χιλ. ευρώ είναι το κόστος . Πως θα διατηρηθούν περισσότερες των τριών ημερών τα εμβόλια στην Κεφαλονιά; Ή θα ‘ρχονται με το σταγονόμετρο , ή θα πεταχτούν ποσότητες;

Πηγή: kefaloniapress.gr