Οι ομάδες της Super League 2 αναμένεται έχουν τον πρώτο χρόνο τους τηλεοπτικά συμβόλαια της τάξεως των 800.000 ευρώ και τον δεύτερο στο 1 εκατ. ευρώ. Η Football League αναμένεται να διοργανώνει την Super League 2

Πρόκειται για τεράστια αναβάθμιση ειδικά για τις ομάδες της Football League που είχαν 50.000 ευρώ τηλεοπτικά συμβόλαια και τώρα θα λαμβάνουν 800.000 τον πρώτο χρόνο και 1 εκατ. τον δεύτερο. Θα είναι κλειστά συμβόλαια διετούς διάρκειας και η Super League 2 θα συσταθεί με Νόμο όπως είχε γίνει και με τις άλλες Διοργανώτριες Αρχές.

Παρότι δεν είναι επίσημο η ενημέρωση που υπάρχει από πλευράς ΕΠΟ είναι πως η Football League θα είναι εκείνη που θα αναλάβει το οργανωτικό βάρος της Super League 2.

Άλλωστε στο πιο μεγάλο της ποσοστό η SL2 μετά την αναδιάρθρωση θα έχει ομάδες της σημερινής Football League. Η SL2 θα έχει ετήσιο τηλεοπτικό μπάτζετ στα 12 εκατ. ευρώ. Άρα για τα δύο χρόνια θα δοθούν 24. Από την ΕΠΟ πάντως εκείνο που διευκρίνιζαν ήταν πως ουσιαστικά πρόκειται για την απόφαση που είχε ληφθεί από τον περασμένο Αύγουστο.

Η SL2 θα έχει 12 ομάδες και η FL 14 (σ.σ. 14 φυσικά και η SL1) ενώ για την Football League έτσι όπως θα διαμορφωθεί θα υπάρχει η δέσμευση για τα ίδια τηλεοπτικά συμβόλαια που υπήρχαν.

 

πηγή:  gazzetta.gr