Η επιλογή της Κυβέρνησης στη λογική «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι», που εφαρμόστηκε με τη διακοπή του πρωταθλήματος, προκάλεσε την αντίδραση των συλλόγων, καθώς είναι η τέταρτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2015 που έχει προκύψει μια τέτοια κυβερνητική επιλογή (χωρίς προφανώς την παραμικρή βελτίωση της κατάστασης).

Υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2015 ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε την αναστολή του πρωταθλήματος, ενώ τον Αύγουστο του 2016 μετέθεσε κατά δύο εβδομάδες την έναρξη του για να πάρει την σκυτάλη ο Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος τον διαδέχθηκε στο Υφυπουργείο, αναστέλλοντας τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Νοέμβριο του 2016 και τώρα τον Μάρτιο του 2018… Τρία χρόνια η ίδια ιστορία, χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ: «Η απόφαση για επ’ αόριστον διακοπή μάς τσουβαλιάζει»

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την πλευρά της ΑΕΚ, που είναι και η άμεσα θιγόμενη καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και με αυτήν την κίνηση η Ένωση θεωρεί ότι «τσουβαλιάζεται».

Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο υποστηρίζουν ότι είναι οι μόνοι με σοβαρή και θεσμική στάση και ότι είναι μάλιστα οι μόνοι που είχαν ζητήσει θεσμικά να διακοπεί το πρωτάθλημα μέχρι να τελειώσουν οι δικαστικές υποθέσεις, αλλά τότε είχαν λοιδωρηθεί γι’ αυτήν την πρόταση.

Άλλωστε η ΑΕΚ ποτέ δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους και ειδικότερα πριν το παιχνίδι της Τούμπας προκειμένου να μην δυναμιτίσει το κλίμα, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Παναθηναϊκός: “Η αναβολή δίνει συγχωροχάρτι στον ευνοημένο παράγοντα της Κυβέρνησης”

Ακόμη πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη δική της ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής:

Η διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υφυπουργού, είναι δοκιμασμένη και αποτυχημένη συνταγή του παρελθόντος, που ουσιαστικά δίνει ‘’συγχωροχάρτι’’ σε όσα απρεπή και έξω από κάθε ηθική έγιναν για πολλοστή φορά από συγκεκριμένο ευνοημένο από την κυβέρνηση μεγαλοπαράγοντα ποδοσφαιρικής ομάδας.

Η απόφαση αυτή, θίγει όλες τις άλλες ομάδες που δεν προκάλεσαν ή δεν μετείχαν στα έκτροπα και διαλύει το πρωτάθλημα, που με τις ενέργειες πολλών αναζητούσε μία νέα ισορροπία.

Ταυτόχρονα ζημιώνει ανεπανόρθωτα και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια εκείνων των ομάδων που επιχειρούν με έντιμο και νόμιμο τρόπο, όπως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός να διατηρηθούν εντός των πλαισίων που ορίζουν οι κανονισμοί των διεθνών και εγχώριων οργάνων ποδοσφαίρου, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον”.

Ολυμπιακός: «Με τα λουκέτα σκοτώνουμε το ποδόσφαιρο»

Αργά το βράδυ τοποθετήθηκε στο θέμα της διακοπής και ο Ολυμπιακός τονίζοντας την αντίθεση στου στην κυβερνητική απόφαση.

Αναλυτικά η θέση της πειραϊκής ΠΑΕ για την διακοπή του πρωταθλήματος:

“Διαφωνούμε κάθετα με την διακοπή του Πρωταθλήματος που εξυπηρετεί μόνο αυτούς που έφεραν στο ποδόσφαιρο ανωμαλία και ανομία αντί για εξομάλυνση και εξυγίανση. Άλλωστε όσες φορες διεκόπη το Πρωτάθλημα εξυπηρετούσε αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Με τα λουκέτα απλά σκοτώνουμε το ποδόσφαιρο. Για όλα όσα συμβαίνουν ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα τοποθετηθεί συνολικά όταν επιληφθούν τα αρμόδια όργανα”.

πηγή:  protothema.gr