Αντίστροφα μετράνε για την προκήρυξη εθνικών εκλογών και ο πρωθυπουργός θα κάνει γνωστό το πλέγμα των πολιτικών που σχεδιάζει να ακολουθήσει τη νέα τετραετία

Ενίσχυση της µεσαίας τάξης, δηµιουργία 500.000 θέσεων εργασίας

Μείωση των φορολογικών συντελεστών και αύξηση του κατώτατου µισθού

 

Ένα δείγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία, εάν νικήσει στις εθνικές εκλογές έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης την Κυριακή (9/6) στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  και στον ίδιο άξονα θα κινηθεί και ο Αλέξης Τσίπρας τη Δευτέρα (10/6) στις 20:00 στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής κατά την παρουσίαση του προγράμματος για την επόμενη τετραετία.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσει για ενίσχυση της µεσαίας τάξης, για δηµιουργία 500.000 θέσεων εργασίας, για µείωση των φορολογικών συντελεστών και αύξηση του κατώτατου µισθού. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί, άλλωστε, το απόγευμα της Δευτέρα (10/6) στον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, οπότε μετράμε αντίστροφα για τις εθνικές εκλογές.

Η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία αποτελεί, άλλωστε, την πρώτη «πράξη» του κυβερνοντος κόμματος στην επίσηµη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Στην παρουσίαση του προγράµµατος, ο Αλέξης Τσίπρας θα εστιάσει σε ένα τετράπτυχο άµεσων προτεραιοτήτων µε έµφαση στα εργασιακά, για τα οποία θα υπάρξει σκληρή αντιπαράθεση µε τη Νέα ∆ηµοκρατία, και την ενίσχυση της µεσαίας τάξης µέσω διόρθωσης της υπερφορολόγησής της.

Να σημειώσουμε ότι στο πρόγραµµα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία προβλέπεται η δηµιουργία 500.000 θέσεων εργασίας, όπως επίσης και νέα αύξηση του κατώτατου µισθού. Η αύξηση που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο ήταν της τάξης του 11%.

Όσον αφορά στη φορολογία θα υπάρξει δέσµευση για µείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα και επιπλέον η µείωση που έχει ανακοινωθεί για τις επιχειρήσεις. Εκ παραλλήλου θα υπάρξουν ανακοινώσεις για µια αποτελεσµατική ∆ηµόσια ∆ιοίκηση και ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Ο πρωθυπουργός αναµένεται να ζητήσει από τα στελέχη να αναδείξουν τις συνθήκες µε τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 τη διακυβέρνηση της χώρας και ακολούθως να προβάλουν το έργο που συντελέστηκε σε όλους τους τοµείς, αντιπαραβάλλοντας το πρόγραµµά τους µε το αντίστοιχο της Νέας ∆ηµοκρατίας. Επίσης, όλες οι πληροφορίες επιµένουν ότι στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο πρωθυπουργός θα τοποθετήσει την Εφη Αχτσιόγλου.

Μετά µετά την προκήρυξη των εκλογών ανοίγει και ο δρόµος για τη δηµοσιοποίηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία, κάτι που συζητήθηκε και στην κεκλεισµένων των θυρών συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη Παρασκευή (7/6).

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει τις επόµενες ηµέρες τις αποφάσεις του και για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, βάζοντας στη «ζυγαριά» δυο πράγματα. Τα δεδοµένα στο κόµµα του και την αναγκαιότητα να αποτυπωθεί και η εκπροσώπηση της Προοδευτικής Συµµαχίας.

Όπως αναφέραμε, νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στην Ηρώδου Αττικού τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας για να ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο την προκήρυξη εκλογών και συνεπακόλουθα τη διάλυση της Βουλής, επικαλούµενος την ανάγκη σταθεροποίησης της ανάκαµψης της οικονοµίας για τη χώρα. Στη συνέχεια πιθανότατα να υπάρξει αποχώρηση του υπουργού Εσωτερικών και ορισµός υπηρεσιακού υπουργού, ενώ ενδέχεται να ανακοινωθούν και οι πρωθυπουργικές αποφάσεις για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που οι πληροφορίες επιµένουν ότι θα είναι η Εφη Αχτσιόγλου.

 

πηγή:  Altsantiri.gr

(με πληροφορίες από το ‘Εθνος)