Στις επιτυχίες των αθλητριών Σπυριδούλας Καρύδη και Παναγιώτας Δόση αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης. Ο κ. Μπιάγκης συγχαίρει τις αθλήτριες ενώ παράλληλα αναφέρεται και στο χρέος όλων των θεσμικών παραγόντων απέναντι στη νεολαία της Κέρκυρας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου αναφέρει:

“Οι μεγάλες διακρίσεις της Σπυριδούλας Καρύδη και της Παναγιώτας Δόση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στη Σουηδία αποτελούν μια ακόμη λαμπρή στιγμή για τον Κερκυραϊκό αθλητισμό, που, ας μην το προσπερνάμε, μετρά πολλές και τεράστιες διακρίσεις διαχρονικά, που δυστυχώς ξεχάστηκαν με το πέρασμα του χρόνου από τους θεσμικούς φορείς του τόπου.

Οι επιτυχίες των δυο κοριτσιών μας είναι αποτέλεσμα σκληρού αγώνα, τόσο των ιδίων, όσο και των προπονητών, των συλλόγων και των οικογενειών τους, που μας κάνουν υπερήφανους και καθιστούν σαφές σ’ όλον τον κόσμο, πως τα κερκυραϊκά νιάτα αποτελούν ένα γόνιμο πρόπλασμα, πάνω στο οποίο μπορούμε με ασφάλεια να επενδύσουμε το μέλλον μας.

Από την άλλη, τέτοιες μεγάλες διακρίσεις, θυμίζουν σ’ όλους εμάς, τους θεσμικούς παράγοντες του τόπου, που σπεύδουμε περιχαρείς να τους συγχαρούμε για τα κατορθώματά τους, το μεγάλο μας χρέος απέναντι στη νεολαία μας.

Χρέος που σε καμία περίπτωση δεν έχει εξοφληθεί  αφού σε αυτήν την προσπάθεια, η Κέρκυρα δεν μετρά διακρίσεις και γι’ αυτόν τον λόγο δεν υπάρχουν συγχαρητήρια, καθώς για πολλά χρόνια η Κέρκυρα του αθλητισμού παραμένει στο περιθώριο, χωρίς ουσιαστικές υποδομές, χωρίς υποστήριξη στα αθλητικά σωματεία, χωρίς κίνητρα για τα παιδιά που αψηφούν τις σειρήνες της εποχής και αγωνίζονται στους στίβους της ζωής για να μας κάνουν περήφανους, είτε διακριθούν, είτε όχι.

Σε τούτον τον αγώνα, όσοι αγωνίζονται ακάματα χωρίς ανταπόκριση, μπορούν πλέον να υπολογίζουν ότι  θα έχουν στον πλευρό τους έναν ακόμα πολύτιμο σύμμαχο που θα δυναμώνει τη φωνή και το πείσμα τους.”