Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Κερκυραία επικελευστή και  Κυβερνήτη του ιστορικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ 602, Μαρία Κόντη,  για την τιμητική διάκριση που έλαβε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Η σπουδαία αυτή επιβράβευση  από τον ίδιο τον Υπουργό, αποτελεί αναγνώριση  της  ανιδιοτελούς  προσφοράς της  Μαρίας  που καθημερινά μάχεται  για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών από τα κύματα των μεταναστευτικών ροών που κατακλύζουν τα ελληνικά παράλια.

Η  προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των  θαλάσσιων συνόρων της χώρας μας, σε ένα  τόσο ευαίσθητο γεωπολιτικό περιβάλλον, αποτελεί  ύψιστο εθνικό καθήκον, το οποίο η Μαρία Κόντη υπηρετεί με ήθος και συνέπεια.

Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης  χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη σημαντική αυτή  αναγνώριση στο πρόσωπο της Μαρίας Κόντη, της δικής μας Μαρίας, που μεταφέρει μηνύματα βοήθειας και συμπαράστασης στις ευπαθείς μεταναστευτικές ομάδες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η επικελευστής Μαρία Κόντη κάνει υπερήφανη όλη την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα της την Κέρκυρα, αναδεικνύοντας με το έργο και τις πράξεις της,  τις ύψιστες αρχές του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης  και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.