Σύμφωνα με το Συνδικάτο Ξεν/λων και Επισιτισμού Τουρισμού :

Για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία στον επισιτισμό   και τουρισμό έδωσαν δυναμικό παρών στην απεργία και το συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο . Από νωρίς , παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας με επιτυχία. Με τον αγώνα τους  αυτόν οι εργαζόμενοι έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση απαιτώντας την ουσιαστική διασφάλιση του εισοδήματος τους για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους  μέχρι την επόμενη τουριστική  περίοδο . Με παλμό και συνθήματα βροντοφώναξαν στην συγκέντρωση για:

  • Πρόγραμμα στήριξης των εποχιακών έως 30/11/20. Ένταξη στο πρόγραμμα όλων των εποχιακών .Αναδρομική αύξηση στο ύψος του βασικού μισθού των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ από 1/12/20 μέχρι την επαναπρόσληψη το 2021 χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους όσοι εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 σε εποχιακές ξενοδοχειακές, τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις και ανεξάρτητα  απ την μορφή και την διάρκεια της εργασιακής σχέσης.
  • Πάγωμα ή και διαγραφή χρεών προς Εφορία, Τράπεζες και υπηρεσίες Ηλεκτρισμού, Τηλεπικοινωνιών , Ύδρευσης – Αποχέτευσης.
  • Μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και όπου άλλου χρειάζεται Πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και εξοπλισμό των Νοσοκομείων και των άλλων δημόσιων υποδομών υγείας .
  • Καταβολή αποδοχών Άδειας, Επιδόματος Αδείας και Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους απ την εργοδοσία.
  • Επαναφορά της 20ετίας για το Εφ Άπαξ
  • Έγκαιρη καταβολή μισθών και επιδομάτων σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.
  • Καταβολή των μισθολογικών διαφορών που προκύπτουν απ την εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΝεργασία σε όποια ξενοδοχεία εφαρμόστηκε, υπονομεύοντας έτσι την κλαδική ΣΣΕ

Στην συνέχεια η πορεία οδηγήθηκε απ τους δρόμους της  πόλης στα Δικαστήρια , εκεί που ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός επιχειρούσε  με δικαστική προσφυγή να ακυρώσει την τροποποίηση του καταστατικού του Συνδικάτου μας, να ακυρώσει τις εκλογικές διαδικασίες που ψήφισαν οι περισσότεροι εργαζόμενοι που είχαν ψηφίσει ποτέ στην ιστορία του Συνδικάτου.

Είναι τέτοιο το μένος της εργοδοσίας  και των εργατοπατέρων της ΠΟΕΕΤ ενάντια στους αγώνες του συνδικάτου και την διεύρυνση της δύναμης του ώστε να επιζητούν την εκδίκαση της προσφυγής τους σήμερα ημέρα πανελλαδικής  δράσης του κλάδου.

Οι εργαζόμενοι με αποφασιστικότητα έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν το οριστικό του ξερίζωμα απ την Κέρκυρα και ζήτησαν απ το Συνδικάτο να οργανώσει κινητοποίηση  στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Αθήνα ,  όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Η συγκέντρωση των εργαζομένων στα δικαστήρια ενώθηκε με τους αγωνιζόμενους μαθητές των σχολείων της περιοχής , όπου εκατέρωθεν δηλώθηκε η συμπαράσταση στον αγώνα για τη ζωή που αξίζει στην εργατική τάξη και την νεολαία.

Την Τρίτη στις 17.30 μ.μ. το Δ/Σ του Συνδικάτου θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Τουρισμού κον Κόνσολα και θα μεταφέρει τις θέσεις του για τους εργαζόμενους στον τουρισμό .