Μεγάλη επιχείρηση των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη με τους αστυνομικούς να έχουν προχωρήσει στη σύλληψη συνολικά 18 ατόμων για συμμετοχή σε υπόθεση απάτης στο λιμάνι της πόλης που φέρεται να σχετίζεται με τη χρήση ρυμουλκών που εξυπηρετούν τα πλοία που ελλιμενίζονται, με κέρδος εκατομμυρίων ευρώ.

Οπως γράφει και το bloko.gr ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και 4 εφοπλιστές από την Αθήνα, οι οποίοι κατηγορούνται ότι με έναν ακόμα άτομα έστησαν σε συνεργασία με τις τοπικές λιμενικές αρχές, ολόκληρο δίκτυο σχετικό με την πιστοποίηση ρυμουλκών και αναθέσεις έργων στο λιμάνι.
Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο ένας από τους εφοπλιστής αντιστάθηκε σθεναρά την ώρα της σύλληψης από κλιμάκιο των αδιάφθορων.

Από την ΕΛ.ΑΣ έχει ξεκινήσει το «ψάξιμο» της υπόθεσης από τον περασμένο Μάιο και όπως προκύπτει στο κύκλωμα συμμετείχαν ο λιμενάρχης, υψηλόβαθμος αξιωματικός του Λιμενικού, δείχνει το εύρος της διαφθοράς και της δωροδοκίας καθώς οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης, δωροδοκίας και δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Τι ζητάει η διοίκηση του ΟΛΘ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι πλοηγοί που είναι υπάλληλοι του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας φέρονται να καθόριζαν μεγαλύτερο αριθμό ρυμουλκών από αριθμό για την εξυπηρέτηση των πλοίων, κάτι που αύξανε το κόστος για τους χρήστες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Υπηρεσία παρακολούθησε τις κινήσεις των εμπλεκομένων εδώ και καιρό.

Τόσο η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ όσο και οι ναυτικοί πράκτορες ζήτησαν από το υπουργείο να υπάρξει άμεση αντικατάσταση των πλοηγών, ώστε να μην διαταραχθεί η λειτουργία του λιμανιού τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΛΘ Σωτήρης Θεοφάνης το υπουργείο ανταποκρίθηκε άμεσα στέλνοντας δύο πλοηγούς σήμερα, έναν από την Κέρκυρα και έναν από τον Πειραιά, ενώ θα έρθει ακόμη ένας πληγός τις επόμενες ημέρες. «Ευχαριστούμε πάρα πολύ το υπουργείο για τα αντανακλαστικά του. Με τους πλοηγούς που έρχονται το λιμάνι θα λειτουργήσει κανονικά».

Πηγή: iefimerida.gr