Η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο σύλλογος Ερημίτη Πλους:

Έχει περάσει μια βδομάδα από την ιστορική νίκη, στο δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας, της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής μας κοινωνίας που υπερασπίζεται χρόνια τώρα την προστασία του Ερημίτη, τόσο επί των καταστροφικών σχεδίων (για το περιβάλλον και την οικονομία του τόπου) της φερόμενης ως επενδύτριας εταιρείας στην περιοχή, όσο και επί της διαπλοκής που έχει στήσει τον ιστό της στο παρασκήνιο και «κάνει τον ντίλερ».

Αντί η προσπάθεια όλων να επιδιώκει το άπλετο φως στην σκοτεινή πλευρά της απόπειρας εξαπάτησης του Δημοτικού Συμβουλίου από την  εταιρεία, (για να υφαρπάξουν  θετική ψήφο επί υψομετρικής μελέτης που δεν απόκρυβε μόνο σοβαρά περιβαλλοντικά στοιχεία αλλά κυρίως περιουσιακά στοιχεία του δήμου) ορισμένοι επιδιώκουν με ανάχωμα την τεχνική υπηρεσία του Δήμου να παραμείνει η διαπλοκή στο σκοτάδι και στο απυρόβλητο.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου λειτουργεί υπό την ευθύνη των πολιτικών της προϊσταμένων, έμμεσα από το Δήμαρχο και άμεσα από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του οποίου τις εντολές και εκτελεί…

Μένει  στο απυρόβλητο ο κ. αντιδήμαρχος, πολιτικός προϊστάμενος των τεχνικών  υπηρεσιών, ο οποίος εισηγήθηκε μονομερώς στο δημοτικό συμβούλιο μόνο για την έγκριση των υψομετρικών που αφορά τον «επενδυτή» και όχι τη δικαστική διεκδίκηση από μεριάς του Δήμου, τον οποίο και εκπροσωπεί, για τα μονοπάτια και  σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του απέφευγε να πάρει ξεκάθαρη θέση για αυτά (άγνωστο  βέβαια σ’ εμάς και ποιές οι εντολές ή οι πιέσεις του στην τεχνική υπηρεσία για να γνωμοδοτήσει κατά πως τον βολεύει) και επικεντρώνεται η συζήτηση, με ψευτοδιλήμματα, γύρω από τον αδύναμο κρίκο, την τεχνική υπηρεσία που όλοι με συμπάθεια θέλουμε να αντιμετωπίζουμε.  Δεν θα ακολουθήσουμε…

Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί και μας εξοργίζουν τα όσα προσβλητικά ακούστηκαν από δημοτικό σύμβουλο για τον τεχνικό μας σύμβουλο Δημήτρη Λεβέντη, (αρχιτέκτονας μηχανικός με μελετητικό πτυχίο  Γ’ Τάξης σε ειδικά αρχιτεκτονικά και κτιριακά έργα και μέλος της ιδρυτικής διοικούσας επιτροπής του Τ.Ε.Ε. τμήμα Κέρκυρας) ο οποίος απέδειξε με συναδελφικό τρόπο  ότι πέρα από τα μονοπάτια υπάρχουν και άλλες αδυναμίες στην έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας. Επιπλέον παρατέθηκαν από νομικούς συμβούλους επιχειρήματα για τις νομικές διεκδικήσεις του Δήμου οι οποίες θα ακυρωνόταν σε περίπτωση έγκρισης των υψομετρικών.

Ακόμα και τότε όμως ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δεν υιοθέτησε τις παραπάνω προτάσεις ως όφειλε για την προστασία του συμφέροντος του Δήμου κάτι που είναι και καθήκον της επιτροπής που προΐσταται.

Οι απαξιωτικοί  χαρακτηρισμοί και ψευδείς δηλώσεις, επαναλήφθηκαν μέρες αργότερα από δημοτικό σύμβουλο, σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό όπου επίσης ψευδόμενος ισχυρίστηκε ότι είχε συναντηθεί και μαζί μας… Με την εταιρεία, κατά πως ο ίδιος λέει, συναντήθηκε… αλλά με εμάς ποτέ δεν έγινε τέτοια συνάντηση.

Ελάχιστα ενδιαφέρει τον Κερκυραϊκό λαό η ίντριγκα στα τηλεοπτικά παράθυρα… Εκείνο που πρέπει να γνωρίζει ο Κερκυραϊκός λαός είναι η σκανδαλώδης σύμβαση παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ, στην «επενδύτρια εταιρεία» της κυριότητας του ακινήτου,  του οποίου την αξία η εφορία εκτίμησε στα 16.028.000 Ευρώ και το ΤΑΙΠΕΔ της το πούλησε αντί 2.050.000 ευρώ.

Αν αυτό το σκάνδαλο, που προκάλεσε αυτήν την τεράστια ζημία στο δημόσιο, το διέπραττε άλλο νομικό πρόσωπο, θα χαρακτηριζόταν παράβαση καθήκοντος με βαριές ποινικές ευθύνες… Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο σ’ αυτήν την υπόθεση και την δυσοσμία τους πάει να τη σκεπάσει «ο ανεκδιήγητος Άδωνης Γεωργιάδης» με νομοθετικές ρυθμίσεις.

Η υπόθεση Ερημίτη όμως κρίνεται αλλού. Κρίνεται εκεί που δεν έχουν καμία ισχύ οι κομπορρημοσύνες, οι απειλές και οι νομοθετικές ρυθμίσεις του «λαϊκιστή υπουργού»…

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη νίκη!!! Για να είναι αποτελεσματικός, όπως είναι μέχρι σήμερα,  πρέπει να δίνεται συλλογικά, συντονισμένα και στοχευμένα. Η υπόθεση του Ερημίτη μας αφορά όλους και καλούμε όλους τους Κερκυραίους να πλαισιώσουν τις δράσεις μας στο προσεχές μέλλον!

 

    Το διοικητικό Συμβούλιο