Με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Αλέξανδρος Αυλωνίτης επισημαίνει μεταξύ άλλων:
Στη συνάντηση με τους βουλευτές του νομού που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας στα γραφεία της, συμμετείχε ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
Ο πρόεδρος Ι. Βλαχόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ ενημέρωσαν για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Κέρκυρας, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την παρούσα συγκυρία, ως την «πιο μαύρη σελίδα στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο». Παρέδωσαν στον κ. Αυλωνίτη φάκελο με τα υπομνήματα που έχουν ήδη καταθέσει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τη Δήμαρχο Κ. Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων για τα προβλήματα στα γήπεδα καθώς και με αιτήματα αθλητικών σωματείων για την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων στα γήπεδά τους. Ενδεικτικά: τα γήπεδα Κοντοκαλίου, Αγίου Μάρκου, Σπαρτύλα, Άνω Κορακιάνας είναι μη λειτουργικά, το γήπεδο Σκριπερού χρειάζεται επείγουσες παρεμβάσεις, το ίδιο στους Καρουσάδες και στην Κασσιόπη, στο Δημοτικό γήπεδο Θιναλίου παρά την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση δεν έχει τοποθετηθεί χλοοτάπητας, ενώ σ’ εκείνα των Καστελλάνων Μέσης και των Αγίων Δέκα υπάρχει πλήρης εγκατάλειψη, στο Περιβόλι ο τάπητας είναι ακατάλληλος και στο Δημοτικό Γήπεδο Λευκίμμης χρειάζονται εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης. Καθώς αυτά είναι μόνο μερικά από τα επείγοντα ζητήματα παρεμβάσεων που έχουν ανάγκη τα κερκυραϊκά γήπεδα κι ενώ οι φωνές και οι διαμαρτυρίες των σωματείων πληθαίνουν, θα πρέπει επιτέλους Κράτος και Αυτοδιοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ο κ. Αυλωνίτης ενημέρωσε για τις έως τώρα ενέργειες, την συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη (16/12/2019), την κατάθεση επίκαιρης ερώτηση για την αλγεινή εικόνα εγκατάλειψης στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας (12/7/2022) καθώς και την εκ νέου κατάθεση ερώτησης για το ΕΑΚΚ και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κέρκυρας, τονίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα και παρά τις συνεχείς πιέσεις για αναβάθμιση των αθλητικών χώρων και παρέμβαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, όχι μόνο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα στον τομέα των αθλητικών υποδομών αλλά η κατάσταση βαίνει επιδεινούμενη. Σε πείσμα της εικόνας που όλοι αντικρίζουμε στην Κέρκυρα, ο κ. Αυγενάκης απαντώντας στον κ. Αυλωνίτη, δήλωσε περήφανος για το έργο που έχει γίνει ισχυριζόμενος ότι συντελείται σειρά παρεμβάσεων στις αθλητικές υποδομές, αρκέστηκε σε αόριστες υποσχέσεις και επίρριψη ευθυνών στις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Ο κ. Αυλωνίτης χαρακτήρισε «απόλυτη ντροπή» τη σημερινή εικόνα που παρουσιάζει το ΕΑΚΚ και πρόσθεσε ότι μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα αναδείξει για ακόμη μια φορά την αποκαρδιωτική εικόνα στον αθλητισμό.
«Υπάρχουν ευθύνες σε κυβερνητικό και τοπικό επίπεδο και τις οποίες, με τον θεσμικό μου ρόλο, θα αναζητήσω. Αν η κυβέρνηση δίνει χρήματα για αθλητικές εγκαταστάσεις έχει την ευθύνη να παρακολουθεί την πορεία των χρηματοδοτήσεων και την υλοποίηση ή μη των έργων. Αν η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να εκτελέσει τα έργα και να απορροφήσει τα χρήματα αυτά είναι υπόλογη στην τοπική κοινωνία και έχει ευθύνη για την απραξία της. Σε κάθε περίπτωση η ανέξοδη τακτική να επιρρίπτει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο βουλευτής Αλ Αυλωνίτης.
Επιπλέον ο κ. Αυλωνίτης τόνισε ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι απώλειας πόρων και χαμηλής απορρόφησης χρηματοδοτήσεων, γεγονός που θα θέσει σε υψηλό κίνδυνο τα αθλητικά έργα, με κυριότερα τα Κλειστά Γυμναστήρια στους Δήμους της Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας.
Τέλος και προκειμένου να δοθούν λύσεις για την κατάσταση αυτή, της πλήρους εγκατάλειψης των αθλητικών υποδομών, ο κ. Αυλωνίτης συμφώνησε να συμμετέχει σε συνάντηση που θα προγραμματιστεί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δήμων του νομού.