Το δελτίο τύπου του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης “Κέρκυρα να ζεις” Γιάννη Τρεπεκλή:

Το πρωί της Δευτέρας 22 Απριλίου ο υποψήφιος Δήμαρχος επικεφαλής του συνδυασμού «Κέρκυρα να ζεις»  Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από συνεργάτες του επισκέφθηκε τα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου – παράρτημα Κέρκυρας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του κ. Νικόλαο Τρίαντο και μέλη του Δ.Σ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τέθηκαν μια σειρά ζητήματα που σχετίζονται με την λειτουργία του Δήμου μας και την θεσμική παρέμβαση του Τ.Ε.Ε ως τεχνικού συμβούλου της πολιτείας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Τ.Ε.Ε εξέθεσαν τις θέσεις τους σε ζητήματα που σχετίζονται με διάφορα θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Α’ βαθμιας αυτοδιοίκησης και σχετίζονται με την καθημερινότητα αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κέρκυρα να ζεις» Γιάννης Τρεπεκλής, μέλος και ο ίδιος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, εξήρε τον ρόλο του Τ.Ε.Ε και την θεσμική του παρέμβαση για την προώθηση επίλυσης προβλημάτων, αλλά και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για να τεθούν οι βάσεις της αναπτυξιακής διαδικασίας που θα οδηγήσει το Δήμο μας στην επόμενη ημέρα. Ο κύριος Τρεπεκλής επεσήμανε ότι απ’ όλες τις θεσμικές θέσεις που υπηρέτησε αλλά και στο μέλλον ως Δήμαρχος της πόλης, επεδίωξε και θα επιδιώξει την αγαστή συνεργασία με το Τ.Ε.Ε προσδοκώντας πάντα τις προτάσεις και τις θέσεις του σε ζητήματα αιχμής και ουσίας για την βελτίωση και αναβάθμιση των συνθηκών καθημερινότητας του Δήμου μας.

Ο κύριος Τρεπεκλής έκανε εκτενή αναφορά για την ανάγκη βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών της πόλης, των περιαστικών περιοχών αλλά και όπου καταγράφονται περιφερειακά πρόβλημα, καθώς επίσης για την δημιουργία και λειτουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης και υπόγειου παρκινγκ. Στη συζήτηση αναδείχθηκε και το μεγάλο ζήτημα της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, ζήτημα το οποίο αναδεικνύει την σημασία και τον γεωπολιτικό ρόλο του Δήμου μας και των Διαποντίων νήσων. Τέλος έγινε ειδική αναφορά για την ανάγκη βελτίωσης και επανασχεδιασμού των πολιτιστικών αλλά και των γενικότερων υποδομών.