Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Η υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Δρυ καθώς επίσης και οι Βαλεντίνη Αμασιάδη, Κάρολος Ρούσης, Μαίρη Φραγκοπούλου και Χρύσα Χαλικιοπούλου επισκέφτηκαν το τμήμα της Κέρκυρας του τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ,όπου συνομίλησαν με τον πρόεδρο Νίκο Τρίαντο άλλα και τον πρώην αντιπρόεδρο Γιάννη Μεταλληνό. Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα προβλήματα της παλαιάς πόλης της Κέρκυρας και οι κίνδυνοι  που ελλοχεύουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Από την πλευρά της Κέρκυρας 180°  η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Μαίρη Φραγκοπούλου τόνισε την ανάγκη συνεργασίας του Δήμου Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με το ΤΕΕ για ζητήματα που μπορεί να παρέχει τεχνικές συμβουλές αλλά και την απο κοινού δράση στα ζητήματα αυτά.

Στη συνέχεια η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Δρυ μαζί με τους Βαλεντίνη Αμασιάδη, Γιώργο Λούμπο και Κάρολο Ρούση επισκέφτηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας όπου είχαν συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σπύρο Αλαμάνο.

Η συζήτηση είχε κατά κύριο λόγο ενημερωτικό χαραχτήρα απο την πλευρά του κυρίου Αλαμάνου για θέματα που απασχολούν την ΕΛ.ΑΣ αλλά και την Τροχαία Κέρκυρας. Παράλληλα όμως συζητήθηκαν και ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία της Κέρκυρας όπως αυτό των απορριμάτων.

Από την πλευρά της Κέρκυρας 180° ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κάρολος Ρούσης μίλησε για την επιτακτική  ανάγκη  να γίνει η Κέρκυρα μια πόλη φιλική προς τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες καθώς και ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ  να είναι αμείλικτη στις περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης σε ράμπες πρόσβασης αλλά και σε θέσεις που προορίζονται για τα ΑΜΕΑ.