Συνάντηση στο ιστορικό Δημαρχείο, είχαν σήμερα το πρωί ο  Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Τον κ. Μπουτάρη συνόδευε  ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας  ενώ από την πλευρά του Δήμου μας, συμμετείχε  ο αντιδήμαρχος Βασίλης Καββαδίας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος,   που αφορούν τις υποδομές, το λιμάνι , την διαχείριση των απορριμάτων,   την  τουριστική προβολή κ.λ.π .

Ο κ Μπουτάρης  ανέφερε, ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης   στο τομέα της τουριστικής προβολής, έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην ανάδειξη της ιστορίας και της πολυπολιτισμικότητας   της Πόλης του, με ιδιαίτερη  αναφορά στους Εβραίους.

Να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα  και έγινε στο περιθώριο    της  ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης  σήμερα στην πόλη μας,   με θέμα τον Τουρισμό.

Η εκδήλωση εντάσσεται σε μία σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε το 2013, με τίτλο«Διπλωματία των πόλεων» και παρουσιάζει το αφήγημα του παρελθόντος της Θεσσαλονίκης σε διάφορες  πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τον κ. Μπουτάρη συνοδεύουν  παράγοντες του τουρισμού  και  εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας.