Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, είχε η υποψήφια Δήμαρχος Μαρία Δρυ και οι Κάρολος Ρούσης, Γιώργος Λούμπος, Μαίρη Ντάτση και Κωνσταντίνος Καγκουρίδης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι εκπρόσωποι της κίνησης: “Η συνάντηση αυτή ήταν απαραίτητη προκειμένου να έχουμε επίσημη ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Κέρκυρας”. Οι δύο πλευρές είχαν μια μακρά ανταλλαγή απόψεων για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και τις προοπτικές επίλυσής τους.

Ο κ. Νικολούζος προχώρησε σε μια εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δημοτικός μηχανισμός.

Η επικεφαλής Μαρία Δρυ και τα μέλη της κίνησης «Κέρκυρα 180» επισήμαναν στο Δήμαρχο την ανάγκη συνολικής σύγκλησης των δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας και την ουσιαστική αξιοποίηση πόρων και μέσων ώστε ο Δήμος της Κέρκυρας να βγει από τα πολλαπλά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα.

“Οι δυνατότητες του Δήμου μας  είναι τεράστιες και το μόνο που έχουμε να κάνουμε όλοι μας είναι να εργαστούμε με συνέπεια και βάσει σχεδίου ώστε να καταστεί ικανός να υπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών του και ταυτόχρονα να φανεί αντάξιος της ιστορίας και της ξεχωριστής πολιτιστικής παρακαταθήκης του νησιού μας.

Σε μια τέτοια προοπτική, η Κέρκυρα 180˚ είναι έτοιμη να συνεργαστεί με κάθε καλοπροαίρετο συμπολίτη μας, αναπτύσσοντας νέες ιδέες και καταθέτοντας ριζοσπαστικές προτάσεις, χωρίς αποκλεισμούς ή στείρες αντιπαραθέσεις” δήλωσε ο Γιώργος Λούμπος.

Με την ευκαιρία της συνάντησης με το Δήμαρχο η ομάδα επισκέφθηκε και υπηρεσίες του Δήμου με τις οποίες ανέλυσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθώς και τα προβλήματα που τους απασχολούν.