Σύμφωνα με το δελτίο τύπου:

Η εργατική τάξη σήμερα τίμησε σε όλη τη χώρα τη θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου για την ανατροπή της χούντας, για παιδεία, δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία ενάντια στην ολιγαρχία του πλούτου και τον ιμπεριαλισμό. Οι εργατοϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα βροντοφώναξαν τα επίκαιρα αιτήματα του Πολυτεχνείου αψηφώντας το σκηνικό τρομοκρατίας που στήθηκε από την κυβέρνηση.

Η προσπάθεια των μονοπωλιακών ομίλων να φιμώσουν τον ελληνικό λαό με πρόσχημα την πανδημία δεν πέρασε. Σε όλη την Ελλάδα το κράτος της αστυνομοκρατίας, του Μητσοτάκη, του Χρυσοχοϊδη παραβίασε τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε αντίθεση με το εργατικό κίνημα που διαδήλωσε με άψογο τρόπο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη χρήση βίας της αστυνομίας και τις συλλήψεις κατά των συναδέλφων μας σε όλη τη χώρα. Να μην τολμήσουν να επιβάλλουν καμιά χρηματική ή άλλη ποινή γιατί θα βγούμε στους δρόμους ξανά. Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην Κέρκυρα, με υποδειγματικό τρόπο, τιμήσαμε το Πολυτεχνείο με κατάθεση στεφάνων το μεσημέρι και συγκέντρωση το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο όπως είχαμε προγραμματίσει, παρά την πρωτοφανέρωτη πολιορκία του Εργατικού Κέντρου και της πόλης από την τοπική αστυνομοκρατία. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το λαό την ημέρα του Πολυτεχνείου στοχεύει στην επιβολή, με τη βία, των νέων αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων που ετοιμάζεται να ψηφίσει στη βουλή.

Καλούμε τους εργαζόμενους με αποφασιστικό τρόπο να δώσουν δυναμικό παρόν στην μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 26 Νοέμβρη για να μην περάσουν τα αντεργατικά και αντισυνδικαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, για υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, για διασφάλιση εισοδήματος αξιοπρέπειας για όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους.