Με ανακοίνωση της η Αγγελική Αυλωνίτη απαντάει στις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Νίκου Χειρδάρη.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

 

Παρακολούθησα τις δηλώσεις του προσφάτως παραιτηθέντος  Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Κερκύρας κ. Νίκου Χειρδάρη  , στις οποίες  αναφέρεται και στο πρόσωπό μου.

Ο κ. Χειρδάρης, επί χρόνια θητεύσας σε καίριες θέσεις του Επιμελητηρίου μας, όφειλε να είναι περισσότερο προσεκτικός κα να γνωρίζει τουλάχιστον τις θεσμικές δυνατότητες του Επιμελητηρίου μας. Όφειλε επίσης να έχει επισημάνει στην επί πολλά χρόνια θητεία του, τις κατ΄ αυτόν  δυσλειτουργίες στην πορεία του Επιμελητηρίου και όχι να αναδεικνύεται σε Μετά Χριστόν  κήνσορα.

Οφείλω να υπενθυμίσω  στον κ. Χειρδάρη ότι, κατά την  εννεάμηνη παρουσία μου στην Διοίκηση του Επιμελητηρίου, υπό άκρως αντίξοες συνθήκες και εν μέσω σκληρής και εν πολλοίς αθέμιτης πολεμικής που ασκείται από γνωστές ομάδες συμφερόντων, προσπαθώ από την θέση μ ου να συμβάλω στην εκπλήρωση των στόχων του Επιμελητηρίου επ΄ ωφελεία των κερκυραίων επιχειρηματιών και του τόπου μας.

Αυτό θα συνεχίσω να πράττω μέχρι τη λήξη της θητείας μου και δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κ. Χειρδάρη στην τακτική πετρομαχιών. Ο κ. Χειρδάρης είχε κάθε δικαίωμα, υποχρέωση για την ακρίβεια, να θέσει τα κατά την άποψή του κακώς κείμενα , ενόσω συμμετείχε στην Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας. Επέλεξε να τα «θίξει» όταν εγκατέλειψε τη θέση του. Τα μέλη  του Επιμελητηρίου θα κρίνουν την στάση του.

Προσωπικά δεν πρόκειται να ακολουθήσω τέτοιες  τακτικές και μεθοδεύσεις . Θα συνεχίζω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο : να αγωνίζομαι για το καλό των συναδέλφων επιχειρηματιών και του τόπου μας τηρώντας απολύτως την κείμενη νομοθεσία και χωρίς βεβαίως να εξυπηρετώ είτε προσωπικές φιλοδοξίες, είτε σκοπιμότητες συμφερόντων….