Τη δυνατότητα άμεσης αξιοποίησης ακινήτων του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας, για την κάλυψη των αναγκών στέγασης επιστημονικού προσωπικού που θα ενδιαφερθεί να υπηρετήσει σε αυτό, επεξεργάζεται η διοίκηση του Ιδρύματος σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Έχοντας επισκεφθεί, μαζί με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, αρχικά το Κέντρο Υγείας της Πόλης και στη συνέχεια την περιφερειάρχη, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ συναντήθηκε με τη διοικήτρια του ΓΝΚ Μαντώ Εγγλεζοπούλου, για ζητήματα που απασχολούν συγκεκριμένες ειδικότητες του Νοσοκομείου.

«Προσπαθούμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, τις πιο συμβατές, ώστε να μην επηρεάζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου. Σε ένα πλαίσιο συνεννόησης και καλού κλίματος που υπάρχει, πλέον, το οποίο έχει διαμορφωθεί με την παρουσία της κα. Εγγλεζοπούλου σε όλο το προσωπικό του ΓΝΚ και ευρύτερα σε όλη την επιστημονική κοινότητα της Κέρκυρας, ίσως οι λύσεις που επιδιώκουμε να έρθουν πιο κοντά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρβέλης.

Σημείωσε, επιπλέον, ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία κάλυψης μόνιμων θέσεων προσωπικού στο ΓΝΚ, τις οποίες το ίδιο το Νοσοκομείο έχει υποδείξει, και εξέφρασε την προσδοκία να υπάρξει το ενδιαφέρον ιατρικού προσωπικού. Μάλιστα, η κα, Εγγλεζοπούλου έχει δώσει και νεότερο κατάλογο θέσεων, με βάση τις ανάγκες του ΓΝΚ, στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, επομένως θα υπάρχει σχετική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας και της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα, ώστε αυτές οι θέσεις να συμπεριληφθούν σε επόμενη προκήρυξη.

Από την πλευρά της, η κα. Εγγλεζοπούλου ανέφερε, μιλώντας στο START: «Συζητήσαμε τα θέματα που απασχολούν το Νοσοκομείο, τα οποία έχουμε ήδη συζητήσει με τους συνεργάτες και έχουν ωριμάσει, ώστε να μας βοηθήσει ο κ. Καρβέλης. Προσπαθούμε συνεργατικά να λύνουμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Μας ενδιαφέρει οι ασθενείς και το προσωπικό μας να είναι ασφαλείς, και να προχωράμε τα ζητήματα του Νοσοκομείου».

Ερωτώμενη σε σχέση με τα ζητήματα που προκύπτουν εξαιτίας της υποστελέχωσης του ΓΝΚ, η διοικήτριά του ανέφερε πως είναι και ζήτημα ενδιαφέροντος του επιστημονικού προσωπικού, επομένως χρειάζεται να υπάρχουν κίνητρα. «Κάνουμε πιο ελκυστικό το περιβάλλον του Νοκσοκομείου, για να έρθει και ιατρικό, και νοσηλευτικό, και διοικητικό προσωπικό. Είμαστε σε μια διαδικασία να χειριστούμε ό,τι εκκρεμότητες υπάρχουν και προσδοκούμε ότι σε λίγο θα είμαστε ακόμη καλύτερα. Αν έχουμε υποψηφίους για τις θέσεις τις οποίες έχουμε ζητήσει, θα τους πάρουμε αμέσως. Μία γιατρός που μας είπε ότι θα έρθει επικουρικός, είναι ήδη στο γραφείο του κ. Καρβέλη για να υπογραφεί ο διορισμός της», ανέφερε η κα. Εγγλεζοπούλου.

Ο κ. Καρβέλης πρόσθεσε: «Το βασικό είναι, όταν προκηρύσσεται μία θέση, να μην καταστεί άγονη. Και για να υπάρξει επιστημονικό ενδιαφέρον, θα πρέπει να συμβάλλουν όλοι. Για τις νησιωτικές περιοχές και ιδίως για την Κέρκυρα, πολύ σημαντικό είναι το ζήτημα της στέγασης», προσθέτοντας ότι ήταν ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν με την περιφερειάρχη, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο η ΠΙΝ έχει αντιληφθεί. Μάλιστα, με τη διοικήτρια, βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας ενός σχεδίου αξιοποίησης χώρων (ακινήτων) του ΓΝΚ, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για τη φιλοξενία γιατρών που θα θέλουν να έρθουν στο Νοσοκομείο!

Δώρα Ασπρέα