Οι Συνταξιούχοι του ΠΑΜΕ Κέρκυρας απευθύνουν κάλεσμα διαμαρτυρίας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση:

 

Οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ Συνταξιούχων Κέρκυρας, καλούν τους συνταξιούχους όλων των ταμείων να συμμετέχουν μαζικά (με όλα τα μέτρα προστασίας), στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αγωνιστικής διεκδίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, στις 14 Δεκέμβρη, ημέρα Τρίτη στις 10 το πρωί, στο ΙΚΑ. Είναι μέρα πανελλήνιας δράσης των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τα ψίχουλα των 250ευρώ που πετά στους χαμηλοσυνταξιούχους, που εξαθλιώνει με την ακρίβεια και τις συνεχείς αυξήσεις, ενώ διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις έχουν συρρικνώσει τις συντάξεις έως και 60%.

Η οργή που ξεχειλίζει δεν θα σταματήσει με ψίχουλα σε ορισμένους συνταξιούχους την ώρα που συνεχίζουν να μην δίνουν την 13η και 14η σύνταξη που πληρώναμε όλοι οι συνταξιούχοι, σε όλο τον εργασιακό μας βίο.

Την ώρα που η κατάργηση του ΕΚΑΣ στερεί κάθε χρόνο συνολικά 800 εκατομμύρια από τους χαμηλοσυνταξιούχους, η εισφορά αλληλεγγύης 400 εκατομμύρια και ενώ η κυβέρνηση απλόχερα χαρίζει στους επιχειρηματικούς ομίλους πακτωλό χρημάτων με τη μορφή επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών.

Δεν είναι περασμένα – ξεχασμένα όσα έκλεψαν και συνεχίζουν να κλέβουν από τους συνταξιούχους:

Δεν συμβιβαζόμαστε με την  πολιτική όλων των κυβερνήσεων που μείωσαν τις συντάξεις μας και λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία για να χρηματοδοτήσουν τις τράπεζες, με τον νόμο Κατρούγκαλου και όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης Δεν συμβιβαζόμαστε με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Δεν συμβιβαζόμαστε με τον εμπαιγμό για τα αναδρομικά που δεν αποδίδονται

Δεν συμβιβαζόμαστε με την δραστική μείωση στα εφάπαξ

Δεν συμβιβαζόμαστε με την δραματική κατάσταση στην Υγεία που έχει κοστίσει την ζωή σε πολλούς συνταξιούχους, ενώ η μετατροπή των νοσοκομείων σε ιδρύματα μιας νόσου, έχει επιβαρύνει την υγεία όλων των ασφαλισμένων.

Ο δρόμος του αγώνα είναι το μοναδικό όπλο μας γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση και να έχουμε μικρές ή και μεγάλες νίκες.

Αυτό προϋποθέτει μαζική συμμετοχή που θα δώσει άλλη δυναμική και θα πυκνώσει τις γραμμές μας στις μάχες που έχουμε μπροστά.

Ο προϋπολογισμός για το 2022 είναι πιο δυσβάσταχτος από πέρσι αφού αυξάνει τον φόρο κατά 3,5 δις, ενώ οι συντάξεις μας δεν επαρκούν ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες μας.

Διεκδικούμε δυναμικά ότι μας έχουν αφαιρέσει και απαιτούμε:

1. Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) κι αποκατάσταση όλων των απωλειών.

2. Να μας αποδοθούν τα λεγόμενα αναδρομικά για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα, αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

3. Να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ταμεία με επιστροφή όσων έχουν αφαιρέσει όλα αυτά τα χρόνια

4. Κατάργηση των νόμων Κατρούγκαλου, Χατζηδάκη και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

5. Άμεση καταβολή των συντάξεων που καθυστερούν

6. Καμιά διακοπή σε ηλεκτροφωτισμό, νερό, τηλέφωνο σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν

7. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

8. Να παρθούν τώρα μέτρα για την στελέχωση του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

9. Να μειωθούν οι τιμές (με κατάργηση του ΦΠΑ) σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

10. Καμιά συμμετοχή των συνταξιούχων σε φάρμακα και εξετάσεις

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ.