Απεβίωσε πλήρης ημερών ο διαπρεπής επιστήμονας, ανθρωπολόγος και ερευνητής Αύγουστος Σορδίνας (1927-2021) ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας :

 

“Από τους πρώτους που ‘’έτρεξε’’ να στηρίξει και να υπηρετήσει ένθε ρμα  το νεοσύστατο Τμήμα Ιστορίας ως ομότιμος καθηγητής του Ιονίου Παν/μίου, με αντικείμενο την Ιστορία των προβιομηχανικών τεχνικών στην Ελλάδα.

Άνθρωπος ευγενικός και  προσηνής τίμησε τον γενέθλιο τόπο του, την Κέρκυρα, με το πλούσιο επιστημονικό του έργο, τις ανθρωπολογικές του έρευνες στο Ιόνιο και ανά τον κόσμο και με την εκτενή ελληνόφωνη και ξενόγλωσση αρθρογραφία του. Ενεργός και προοδευτικός πολίτης έδινε πάντα το παρών στις εκδηλώσεις του δημοκρατικού κινήματος, σε κάθε φάση της πρόσφατης τοπικής ιστορίας μας. Ο θάνατος του μια μεγάλη απώλεια για την επιστήμη  και την Κέρκυρα.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια του και τα θερμά συλλυπητήρια μας  στην οικογένεια και τους οικείους του. Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα”.