Σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Νικολέττα Πανδή, με θέμα το πρόβλημα εύρεσης στέγης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα υπηρετήσουν στην Κέρκυρα τη φετινή σχολική περίοδο. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Σταμάτης Απέργης, ο  Περιφερειακός Δ/ντης  Εκπαίδευσης, κ. Νίκος Γκούσης, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, κα. Μαρίνα Ράπτη, μαζί με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του συλλόγου, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κ. Αντώνης Κουρσάρης και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων Κέρκυρας, κ. Περικλής Κατσαρός.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι το θέμα της στέγης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είναι αμιγώς πολιτικό ζήτημα που άπτεται σε διάφορα ζητήματα όπως η κάλυψη λειτουργικών αναγκών της εκπαίδευσης από συμβασιούχους, οι πρόσφατες αλλαγές στην  αγορά των ακινήτων της Κέρκυρας αναφορικά με τις μισθώσεις τους, και σίγουρα οι οικονομική συγκυρία. Σε κάθε περίπτωση όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να έχει δυσμενείς  συνέπειες σε κοινωνικό επίπεδο στον τόπο μας, και σίγουρα θα προκαλέσει επιπτώσεις στην εκπαιδευτική λειτουργία της Κέρκυρας και γι αυτούς τους λόγους θα πρέπει η πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα για την επίλυση.

Το σκεπτικό και οι προτάσεις των συλλόγων των εκπαιδευτικών της Κέρκυρας θα κατατεθούν σε Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να διεξαχθεί η απαραίτητη συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις που θα δεσμεύουν τον οδικό χάρτη των λύσεων.