Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού με την παρουσία του Υφυπουργού Κώστα Στρατή, του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου.

Σύμφωνα με  όσα είπε , στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Παρασκευής ο Δήμαρχος , συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παλιά πόλη και τις προϋποθέσεις που θέτει η UNESCO καθώς και θέματα που έχουν να κάνουν τα μνημεία του τόπου.

Επιβεβαιώθηκε και τυπικά η παραχώρηση της ανατολικής πτέρυγας των ανακτόρων (Αρτ Καφέ) συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εξωραϊσμό και την αξιοποίηση του άλσους του Μον Ρεπό καθώς και η λειτουργία και η ανάδειξη του Νέου Φρουρίου προκειμένου να γίνει κι αυτό επισκέψιμο.

Ο Δήμαρχος έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου προς τους υποψήφιους Δημάρχους λέγοντας ότι δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο οι προϋποθέσεις της UNESCO και ότι στο μέλλον θεωρείται σίγουρο ότι θα προχωρήσει σε ελέγχους στην παλιά πόλη της Κέρκυρας και δεν αποκλείεται να υπάρξει απένταξη της Κέρκυρας από τον κατάλογο των προστατευόμενων πόλεων – μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.