Με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ κ Αλέξανδρος Αυλωνίτης αναφορικά για τα άτομα με αναπηρία. Στην ανακοίνωσή του ο κ Αυλωνίτης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
H 3η Δεκεμβρίου θεσμοθετήθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, προκειμένου να μας ευαισθητοποιεί για τα δικαιώματά τους και να μας υπενθυμίζει την αδήριτη ανάγκη στήριξης του αναπηρικού κινήματος. Οι διεκδικήσεις των Ατόμων με Αναπηρία, δυστυχώς, ειδικά στην παρούσα περίοδο, μεσούσης της ακραίας ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης και της φτωχοποίησης της κοινωνίας, δεν εισακούονται και εν πολλοίς παραμένουν κενό γράμμα για τους κυβερνώντες.
Εν μέσω αντιδράσεων για το νομοσχέδιο – έκτρωμα του Υπ. Υγείας, τα Άτομα με Αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, για άλλη μια φορά βρίσκονται σε δυσμενή θέση, έχοντας να αντιπαλέψουν με πλήθος πρόσθετων προβλημάτων στον αγώνα τους για αξιοπρεπή διαβίωση και περίθαλψη. Οι παροχές με το σταγονόμετρο και οι ανάγκες τους “αόρατες” για την κυβέρνηση των “αρίστων”.
Το αναπηρικό κίνημα, δυναμικό, διεκδικητικό, δημιουργικό είναι εδώ για να θυμίζει σε όλους μας ότι μια ζωή χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, με αξιοπρέπεια και πρόνοια για τις ανάγκες ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των πολιτών, αποτελούν αξίες πανανθρώπινες και η κατάκτησή τους αποτελεί χρέος μας.
Ο αγώνας πρέπει να είναι διαρκής και αμείωτος, ώστε τα άτομα με αναπηρία να πάψουν να είναι το “εύκολο θύμα” των πολιτικών ανακατατάξεων και των οικονομικών κρίσεων.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και ενώνουμε μαζί τους τη φωνή μας για αξιοπρεπή διαβίωση, ποιότητα ζωής και για συμπερίληψη της αναπηρίας σε όλες τις πολιτικές προστασίας: στην υγεία, στην παιδεία, στην οικονομία, στην προσβασιμότητα, στην ψηφιοποίηση και στη διευκόλυνση συμμετοχής στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας.