του Αντώνη Άγα

 

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η παρουσία των Κερκυραίων αθλητών / -τριών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23, το οποίο φιλοξενήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο στάδιο “Αλκαζάρ” στη Λάρισα.

Μετά τα τέσσερα μετάλλια (Καρύδη-χρυσό, Ρωμαίου-αργυρό, Δόση-χάλκινο, Μονόπωλης-χρυσό) της πρώτης ημέρας (Σάββατο 29/06), οι Κερκυραίοι αθλητές κατάφεραν να διακριθούν και την Κυριακή.

Μετά το τριπλούν, το Σάββατο, η Σπυριδούλα Καρύδη του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου κατάφερε χθες, Κυριακή, να ντουμπλάρει τις επιτυχίες της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23, το οποίο φιλοξενείται στο στάδιο “Αλκαζάρ” της Λάρισας.

Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδίλη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο αγωνισμα του μήκους, καθώς έκλεψε… το χρυσό από την Ελένη Κουτσαλιάρη (Γ.Σ. Γρεβενών) στην τελευταία της προσπάθεια, με την Κερκυραία αθλήτρια να πηδά στο 6.46μ. αφήνοντας την αντίπαλό της με τη γλυκόπικρη γεύση του αργυρού μεταλλίου.

Η Καρύδη βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ κατά 23εκατ. και πλέον έχει την 3η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και 5η σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αργότερα, την Κυριακή, ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης προσέθεσε το έκτο μετάλλιο της κερκυραϊκής αποστολής στη θεσσαλική πόλη και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ23, καθώς κρέμασε στο στήθος του το αργυρό μετάλλιο στο μήκος.

 

Έτσι, μετά τα τρία χρυσά από Καρύδη (δύο) και Μονόπωλη, το αργυρό της Ρωμαίου και το χάλκινο της Δόση, ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης πρόσθεσε κι αυτός το όνομά του στους νικητές.

Ο 20χρονος άλτης του Κ.Γ.Σ., αν και μικρότερος σε ηλικία από τους περισσότερους αθλητές του μήκους, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με καλύτερη προσπάθειά του στα 7.65μ, χάνοντας μόνο από τον 22χρονο Θανάση Παπαδόπουλο (7.74μ.),

Παράλληλα ο Μαντζουρογιάννης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ακόμα μια διοργάνωση στην οποία οι Κερκυραίοι αθλητές / -τριες αποδεικνύουν ότι συγκαταλέγονται στην “αφρόκρεμα” του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού.

Αθλητές, όπως η Καρύδη, ο Μαντζουρογιάννης, που έχουν την… ατυχία να έχουν ως βάση τους την Κέρκυρα, η οποία εν έτει 2019 -και παρά την “κραυγή αγωνίας” από όλους όσοι νοιάζονται και παλεύουν για τον αθλητισμό και τη νεολαία του νησιού- εξακολουθεί να μην μπορεί να προσφέρει ούτε τα βασικά σ’ αυτά τα παιδιά…

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Παύλος Σκορδίλης, συνεχίζει να δημιουργεί πρωταθλητές και αθλητές διεθνούς επιπέδου και βεληνεκούς γυμνάζοντάς τους σε συνθήκες… τριτοκοσμικές, αν αναλογιστεί κανείς τι (δεν) υπάρχει στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας.

Σκεφτείτε πώς θα πρέπει να αισθάνεται η Κωνσταντίνα Ρωμαίου, η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, στις Η.Π.Α., για σπουδές κι εκεί έχει πλέον την τύχη να γυμνάζεται σε εντελώς διαφορετικές εγκαταστάσεις και υποδομές…

Ευτυχώς, δηλαδή, που υπήρξε η ευγενική παραχώρηση από ιδιώτη του παλιού εργοστασίου της ΒΕΛΚΑ, όπου διαμορφώθηκε ένα κλειστό γυμναστήριο-προπονητήριο, διαφορετικά η Κέρκυρα δεν θα είχε τον παραμικρό -αξιοπρεπεπή- χώρο για αυτά τα παιδιά… Τα “δώρα Θεού”, τους “αγγέλους”, όπως τα έχει -πολύ σωστά!- χαρακτηρίσει ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ, Νίκος Μόσχος καταγγέλοντας τη διαχρονική αδιαφορία τοπικών παραγόντων και Πολιτείας στο μείζον θέμα των αθλητικών υποδομών που (δεν) υπάρχουν στο νησί των Φαιάκων…

Την ίδια στιγμή, στην αντίπερα ηπειρωτική όχθη, στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, τα Γιάννενα, ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, μόλις πριν από τρεις μέρες, κατά την επίσκεψή του εκεί, εξήγγειλε τη δημιουργία ενός ακόμα κλειστού (σ.σ. του τρίτου!) στην πόλη της Ηπείρου, το οποίο θα έχει κόστος 5.000.000€ και θα είναι χωρητικότητας 3.500 θεατών!

Ας αναλογιστούν, λοιπόν, όλοι όσοι αγαπούν την Κέρκυρα, όλοι όσοι ετοιμάζονται να ψηφίσουν, όλοι όσοι ετοιμάζονται να κυβερνήσουν -είτε σε τοπικό, είτε σε κεντρικό επίπεδο- τι γίνεται λάθος τόσα χρόνια σ’ αυτόν τον τόπο και -κυρίως- τι πρέπει επιτέλους ν’ αλλάξει…