Η Νέα Ζηλανδία έχει σπίτια που θυμίζουν κατοικίες των χόμπιτ, το Μπαλί έχει δεντρόσπιτα και η Ελλάδα σπίτια σε σπηλιές. Η νότια Ιταλία όμως, έχει πέτρινα σπίτια σε σχήμα κώνου γνωστά ως «trulli».

Μια τέτοια κατοικία στην πόλη Οστούνι, στην περιοχή της Απουλίας της Ιταλίας, είναι τώρα διαθέσιμη προς ενοικίαση μέσω Airbnb, με την τιμή ανά διανυκτέρευση να ξεκινά από τα 60 δολάρια. Και παρότι μπορεί να μοιάζει βγαλμένo από ένα μεσαιωνικό παραμύθι, το trullo διαθέτει σύγχρονες ανέσεις.

Εσωτερικό κατοικίας; για ενοικίαση μέσω Airbnb

Σύμφωνα με την καταχώρηση στο Airbnb, η κατοικία διαθέτει ένα τεράστιο μπάνιο, μια πλήρως εξοπλισμένη μικρή κουζίνα και ένα όμορφο αίθριο για να απολαύσετε ένα ποτό κάτω από τα αστέρια τη νύχτα. Υπάρχει επίσης, Wi-Fi σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδεθείτε στο διαδίκτυο.

Η πισίνα με την απίστευτη θέα στην περιοχή

Έξω, υπάρχει μια πισίνα για να δροσιστείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν και λάβετε υπ’ όψιν ότι θα τη μοιραστείτε με άλλα δύο κοντινά καταλύματα.

Το μικροσκοπικό σπίτι λέγεται επίσης ότι έχει απίστευτη θέα, που περιβάλλεται από ελαιόδεντρα, αμυγδαλιές, συκιές και φραγκοσυκιές, με τον ιδιοκτήτη της κατοικίας να ενθαρρύνει τους επισκέπτες να «διαλέξουν και να φάνε» ό,τι θέλουν.
Η ιστορία των «trulli» φτάνει στον 14ο αιώνα

Όσο για την ιστορία των σπιτιών αυτών; Είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Οι θολωτές κατασκευές που μοιάζουν με κοχύλι, είναι ένα κοινό αξιοθέατο στην Απουλία και ο σχεδιασμός τους χρονολογείται από τα μέσα του 14ου αιώνα.

Ο θόλος της κατοικίας

Σύμφωνα με την τουριστική ιστοσελίδα Italia, οι ασβεστολιθικές κατασκευές φτιάχνονταν χωρίς κονίαμα και χρησιμοποιούνταν ως προσωρινές κατοικίες που θα μπορούσαν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν ως «αποτελεσματικό μέσο για την αποφυγή φόρων» για τους κατοίκους τους.

Φωτογραφίες: Airbnb/Stylish Trullo with pool & terrace

Πηγή: iefimerida.gr