Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας αναφέρει:

Ζητήματα κτιριακών υποδομών καθώς και λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μαράσλειο μέγαρο μετά από πρωτοβουλία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Εκπαίδευσης και αρμόδιων Αντιδημάρχων.

Η Δήμαρχος  ενημέρωσε εκτενώς τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών φορέων για όλο το εύρος των παρεμβάσεων του Δήμου σε ό,τι αφορά την ανακαίνιση και βελτίωση των υποδομών των σχολικών κτιρίων. Οι Αντιδήμαρχοι από την πλευρά τους, ανέλυσαν εκτενώς τις παρεμβάσεις, τα έργα και τις δράσεις οι οποίες έχουν γίνει, βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και προγραμματίζεται να γίνουν.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερος έκανε γνωστές όλες τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει ανά σχολείο, καθώς και τα τεχνικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και που σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Χάρης Γιώτης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το έτος που πέρασε, η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας ανταποκρίθηκε σε περισσότερα από 900 αιτήματα που τέθηκαν υπόψη της. Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας Μαρία Ζερβού ενημέρωσε σχετικά με την πορεία των νέων προκηρύξεων για την ανεύρεση και ενοικίαση νέων κτιρίων για τη στέγαση Δημοτικών, Νηπιαγωγείων, Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και την προοπτική μετεγκατάστασης των προκάτ τμημάτων των Νηπιαγωγείων.

Διευκρινίστηκαν, επίσης, ζητήματα αρμοδιότητας σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων. Ειδικότερα, επισημάνθηκε ότι δεν νοείται να υπάρχουν αναφορές για έλλειψη αναλώσιμων υλικών και να ζητούνται αυτά από τους γονείς, την ώρα που τόσο η Πρωτοβάθμια όσο και η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας του Δήμου διαθέτει σε όλα τα σχολεία τα απαιτούμενα ποσά. Τονίστηκε ακόμη ότι σε περιπτώσεις που απαιτούνται μικρής κλίμακας επιδιορθώσεις, συντηρήσεις ή επισκευές, οι Διευθυντές μπορούν και πρέπει να προχωρούν σε αυτές κάνοντας χρήση των ποσών τα οποία τους  διατίθενται για τον σκοπό αυτό.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν: Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πέτρος Αγγελόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαρίλαος Αλαμάνος, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Σαββίδου, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Δημήτρης Κατέχης, Καθημερινότητας και Πρασίνου Χάρης Γιώτης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας του Δήμου Μαρία Ζερβού και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.