Η χθεσινή (5/3/21) επίσκεψη του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποσκοπούσε στον συντονισμό ενεργειών φορέων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της τρέχουσας πανδημίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας μετείχε σε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον κ. Υπουργό.  Ο κ. Δήμαρχος έθεσε τρία βασικά ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας:

  1. Την ενίσχυση των δομών Πολιτικής Προστασίας του νεοσύστατου Δήμου μας με τεχνικά μέσα και προσωπικό
  2. Το αίτημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου προκειμένου να ανταπεξέλθει στο επιπλέον οικονομικό κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων από το αρχικά εγκεκριμένο, προκειμένου τα τηρηθούν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας τους.
  3. Την κατά το δυνατό άμεση έναρξη λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου Νότιας Κέρκυρας στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, για την έναρξη λειτουργίας του οποίου ο Δήμος προσέλαβε δύο νοσηλεύτριες.

Ειδικά στο ζήτημα του εμβολιαστικού κέντρου Νότιας Κέρκυρας ο κ. Δήμαρχος περιέγραψε με ακρίβεια την πραγματικά τραγική κατάσταση των σημερινών κτηριακών και τεχνικών υποδομών του Κ.Υ. Λευκίμμης και ζήτησε την μέριμνα του Υπουργού στους ομολόγους του προκειμένου η συνθήκη λειτουργίας του να βελτιωθεί άμεσα.

Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να λάβει κάθε δυνατή πρόνοια ώστε η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου Νότιας Κέρκυρας να καταστεί άμεσα εφικτή, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αντίστοιχη δέσμευση από τον παρόντα Διοικητή της 6ης  ΔΥΠΕ, αρμοδιότητα του οποίου αποτελεί η λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στην υγειονομική μας περιφέρεια.