Ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα στο πλοίο της γραμμής ,”ΙΩΝΑΣ” , ήταν αρκετό για να ταλαιπωρηθούν οι 59 επιβάτες του. Δεν υπήρξε κανένα σοβαρό ζήτημα για τους επιβάτες , ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και εισροή υδάτων στο πλοίο.

Να σημειώσουμε , ότι οι ταξιδιώτες “πέρασαν” στην απέναντι ακτή με άλλο καράβι.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ:

 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες της Τετάρτης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-ΔΡ-ΚΛ »ΙΩΝΑΣ» Ν.Π. 12458, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από νέο λιμένα ν. Κέρκυρας για λιμένα Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ηλεκτρολογικό πρόβλημα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του »ΙΩΝΑΣ’ μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης βλάβης /ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας μετά από βλάβη/ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων, ενώ οι πενήντα εννέα (59) επιβάτες, τα είκοσι (20) Ι.Χ., τα οχτώ (08) Φ/Γ και το ένα (01) Δ/Κ που επέβαιναν στο πλοίο, αφού αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.