Απευθυνόμαστε σε σας διότι με τις πράξεις σας όλοι τόσο εντός όσο εκτός συνόρων συμφωνούν ότι κάτι νέο και θετικό συμβαίνει στην Ελλάδα με την πρωθυπουργία σας.
Ίσως ετσι φθάσει σε σας η κραυγή της Αγοράς .Μια κραυγή αγωνίας .
Σήμερα στο τουρισμό με τα καταρχάς σωστής πρόθεσης μέτρα που αναγγείλατε προχθές το πρόβλημα δεν λύνετε διότι οι άγνωστοι παράγοντες είναι περισσότεροι από τις εξισώσεις .
Με λίγα λόγια .
Μικρή ενδεχομενως περίοδος 60-80 περίπου ημερών ,με μικρές πληρότητες και με ακριβά πρώτοκολα λειτουργίας και με όλο το εργατικό δυναμικό όσο επιδοτούμενο και αν είναι είναι μια πτήση καμικάζι .
Παρόλα αυτά πρέπει να πληρωθούν από τη φετινή ρευστότητα,οι περσινοί φόροι εισοδήματος και Ενφια ,οι υποχρεώσεις που έχουμε διότι επενδύσαμε περιμένοντας μια εξαιρετική σαιζόν ,τα εργατικά ,προμηθειες και πολλά αλλα.
Οι περισσότεροι έχουμε και δάνεια και ευτυχώς οι τραπεζες δείχνουν κατ ανάγκην κατανόηση αλλά μόνο παράφρονες θα πιστέψουν ότι με περισσότερα δανεικά θα σώσουν την παρτίδα .Τα τεπιχ είναι δανεικά και η επιστροφή προκαταβολης ψίχουλο .Τα δανεικά εξάλλου κατάστρεψαν την χώρα .
Να μη μακρηγορώ …και σας παρακαλώ δώστε χωρις μισόλογα αφού δείχνετε πρόθεση τις άγνωστες παραμέτρους για να σωθούν οι επιχειρησεις στον τουρισμό και επισιτισμό που μονομερώς πλήττονται .
1.καταργηστε ολοτελως για 2 χρόνια την άδικη όπως λέτε προκαταβολή φόρου
2.ρυθμιστε τον φόρο του 2019 άτοκα σε 120 δόσεις
3.αφαιρεστε το 40% των ενοικίων που σωστά χαρίζετε χωρίς την συνεναιση των ιδιοκτητών από το φόρο του 2019
4.ολες οι τραπεζες ,και όχι η Ευρομπανκ μόνο ,να παγώσουν τα τοκοχρεωλύσια για 2 χρόνια
5.βαλτε ενιαίο φόρο 12% (όχι 13 ούτε 6 %)στο τουρισμό και επισιτισμό για να αντέξει τον ανταγωνισμό .
6.πειτε ότι είπατε ότι τα είσοδηματα των εταιρειών του 2019 θα φορολογηθούν με 20%!
Κύριε πρωθυπουργέ δεν σας ζητάμε παρά μόνο αυτά που εσείς αναγγείλατε να μην είναι μισόλογα αλλά καθαρές κουβέντες .Εξ άλλου είναι μονοδρομος .Τιποτε άλλο .
Όσες μεταγγίσεις αίματος γίνουν στον ασθενή αν η καρδιά δεν δουλέψει θα καταλήξει .
Και ζητάμε να δουλέψει η καρδιά της τουριστικης οικονομίας που είναι οι χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχείρησεις του κλάδου που χωρίς να φταίνε βρίσκονται σε αδιέξοδα .
Ουτε τσάμπα χρήμα , ούτε διαγραφές φόρων και δανείων ζητάμε που κάνει ο Τραμπ .Μονο διευκόλυνση για να μη γίνουμε προβληματικοί και χάσουν την δουλειά τους 120.000 εργαζόμενοι .
Ευχαριστώ
Τάσος Ριζος ..τουριστικός παράγοντας