Ενας 84χρονος άνδρας που είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό στη βόρεια Ιταλία κατέληξε τη Δευτέρα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε τέσσερις, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai.

Η γειτονική χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού τα τελευταία 24ωρα, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 150 σύμφωνα με ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.

Είκοσι έξι ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Πρώτα κρούσματα σε Αφγανιστάν, Μπαχρέιν και Κουβέιτ 

Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα κατεγράφησαν και τα πρώτα κρούσματα σε τρεις ακόμη ασιατικές χώρες, το Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπο στην Καμπούλ ότι βρέθηκε θετικό στον ιό ένα από τα τρία ύποπτα κρούσματα, στη δυτική επαρχία Χεράτ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η επαρχία, η οποία συνορεύει με το Ιράν, όπου δεκάδες κρούσματα της νόσου έχουν καταγραφεί, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους ιό 12 άνθρωποι.

Στο Μπαχρέιν, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στη Μανάμα, το πρώτο κρούσμα είναι υπήκοος της χώρας που επέστρεψε από το Ιράν.

Στο Κουβέιτ, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι τρεις άνθρωποι — ανάμεσά τους και ένας υπήκοος Σαουδικής Αραβίας — που επέστρεψαν στο μικρό κράτος από το Ιράν επαληθεύτηκε επίσης πως έχουν μολυνθεί από τον COVID-19.

Το KUNA ανέφερε ότι τα τρία κρούσματα επαληθεύτηκαν μεταξύ των 700 ανθρώπων οι οποίοι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την ιρανική Μασχάντ την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή:kathimerini.gr