Νομίζετε ότι η Κέρκυρα θα πληρώσει στη νέα σεζόν τη δυσφήμιση λόγω σκουπιδιών;

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος χρησιμοποιώντας «σκληρή» γλώσσα για τις εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο κος Γαλιατσάτος υπογράμμισε πως στην αδράνεια των Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών αποδίδεται η ατιμωρησία όλων όσοι προβαίνουν σε συνεχείς καταστροφές των εγκαταστάσεων στη Λευκίμμη, ενώ από το «στόχαστρό» του δεν ξέφυγαν ούτε οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου που συνεχίζουν να συναγελάζονται με το «αυγό του φιδιού».

Επί λέξει ο Θόδωρος Γαλιατσάτος ανέφερε στην ανάρτησή του:

«O σημερινός (σ.σ. την Κυριακή) εμπρησμός των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ Λευκίμμης αποτελεί ευθεία προσβολή στο συμφέρον των πολιτών της Κέρκυρας και στο δημόσιο συμφέρον γενικότερα.

Πριν αρκετούς μήνες είχαμε προειδοποιήσει μιλώντας για το “αυγό του φιδιού” που εκκολάπτεται στους κόλπους των δήθεν κινημάτων της περιοχής. Σήμερα το “φίδι” δαγκώνει και απειλεί!

Μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού του νησιού συνέχισε και συνεχίζει να συναγελάζεται μαζί τους, και το κυριότερο οι τοπικές διωκτικές αρχές δεν ενοχλήθηκαν και δεν ενοχλούνται από την καθημερινή εκτόξευση εκ μέρους τους σοβαρών απειλών και ύβρεων κατά της ζωής, της ασφάλειας και της αξιοπρέπειας όσων στελεχών εργάζονται για την υλοποίηση του, κατά νόμο, σχεδιασμού της διαχείρισης στερών αποβλήτων και της λειτουργίας του ΧΥΤΥ.

Πέραν λοιπόν από τους φυσικούς αυτουργούς της σημερινής καταστροφής της δημόσιας περιουσίας οποίοι πρέπει άμεσα να βρεθούν και να λάβουν τα επίχειρα, πέραν ακόμη από τα πολιτικά πρόσωπα του συνόλου κομματικού φάσματος που τους υπέθαλψαν και τους υποθάλπτουν και τα οποία θα λάβουν το “αντίτιμο” από τον κερκυραϊκό λαό, τεράστιες είναι οι ευθύνες των τοπικών διωκτικών αρχών για την διαχρονική ατιμωρησία των βανδάλων.

Αλήθεια ποιοι και πόσοι διώχθηκαν για την προηγούμενη καταστροφή του ΧΥΤΑ Λευκίμμης;

Ποιοι και πόσοι διώχθηκαν για την παρεμπόδιση της εγκατάστασης του δικτύου της ΔΕΗ;

Ποιοι και πόσοι διώχθηκαν για το κλείσιμο του κοινόχρηστου αγροτικού δρόμου που οδηγεί στον ΧΥΤΥ;

Άποψή μας είναι ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ πρέπει να θέσει σε διαθεσιμότητα την δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Λευκίμμης όπως και τον ίδιο τον Αστυνομικό Δ/ντή της Κέρκυρας, γιατί δεν εμπόδισαν την σημερινή καταστροφή.

Άποψή μας είναι ότι η εισαγγελία της Κέρκυρας πρέπει να αξιοποιήσει άμεσα όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και να κάνει το καθήκον της, χωρίς δισταγμό!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ πρέπει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να αντιμετωπίσουν τις εξελίξεις στηρίζοντας την υλοποίηση του σχεδιασμού για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, ως την μόνη νόμιμη και ρεαλιστική διέξοδο από την κρίση.

ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ πρέπει να απομονώσουν πάραυτα τα τοπικά κυκλώματα της ανομίας και να συμβάλλουν δημιουργικά στην επίλυση της κρίσης αναλαμβάνοντας το δικό τους μερίδιο στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων.